720 miliona za plate, 668 za otplatu dugova

Centri civilnih inicijativa predstavili su rezultate rada Vlade i Narodne skupštine Republike Srpske za prvi kvartal ove godine. 

Republika Srpska 17.05.2016 | 17:14
720 miliona za plate, 668 za otplatu dugova

Generalni zaključak je da politički sukobi u Srpskoj nastavljaju da se radikalizuju, a u borbi za stranačke i lične interse koriste se krajnje neprimjerena sredstva, dok se produbljuje finansijska neizvjesnost koja visi nad Republikom Srpskom, kažu u Centru civilnih inicijativa.

Budžetska stabilnost Republike Srpske nastavlja da zavisi od stranih kreditora, a Vlada i Narodna skupština pokazuju ozbiljne probleme u radu, sudeći po rezultatima iz prvog kvartala, kažu u Centru civilnih inicijativa.

Najviše budžetskih sredstava u 2016. godini je planirano u oblasti rashoda za lična primanja, više od 720 miliona maraka, a za otplatu dugova 668 miliona. Isplate iz budžeta kasne mnogima, a posebno poljoprivrednicima po osnovu podsticaja, zabrinuti su u Centru civilnih inicijativa.

Nakon dobrih rezultata na kraju prethodne godine, u prvom kvartalu je doživjela pad intenziteta rada i produktivnosti, ističu u Centru civilnih inicijativa.

Kako su sloboda misli i izražavanja, uključujući i proteste protiv vlasti, temelj demokratije, u Centru civilnih inicijativa konstatuju da su građani Republike Srpske položili ispit, te osuđuju rječnik u kojem se građani nazivaju „izdajnicima“ i „neprijateljima“.

Pogledajte prilog iz Dnevnika 1 BN televizije

BN televizija

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

baš baš

17.05.2016 16:00

Da sve te bagre nema, RS ne bi bila dužna ni pfeninga. Ne znam kome oni trebaju. Uraditi ne znaju ništa ama baš ništa.

ODGOVORITE
Name

Piksi

17.05.2016 16:24

Takodje i OHR i MMF. Svi su u toj igri.

Name

goja bl

17.05.2016 17:35

Samo za dodika dok ne nestanemo i nepomremo. Buahahaha. Dno smo dna ljudsko

ODGOVORITE