Ko zna istinu o Nikolinoj smrti?

Da je živ, moj sin bi danas radio, imao svoju porodicu, jer je bio vjeren prije nego što je poginuo. On mi je bio jedino dijete i ne mogu opisati svoju bol. Ja ga vratiti ne mogu, ali želim čuti istinu o njegovoj pogibiji od gospodina Dodika lično, jer on zna istinu.

Republika Srpska 17.05.2016 | 10:25
Ko zna istinu o Nikolinoj smrti?

Majka tragično nastradalog Nikole Đurovića, mladića koji je život izgubio u avgustu 2011. godine, u saobraćajnoj nesreći na periferiji Banjaluke koja nikada do kraja nije rasvijetljena, sa svojim prijateljima na Fejsbuku podijelila je tužnu vijest:

Najmiliji moj. Danas ti je rođendan.
Imao bi 25. godina.
Sve što bih rekla, čuvam u sebi.
Bog zna. Mnogo mi nedostaješ.
Ali, vidimo se milo moje.
VOLIM TE ZAUVIJEK!
Tvoja MAJKA

U razgovoru za Istinito, Aleksandra otkriva kako se nosi sa svojom tugom, kome se sve od funkcionera obraćala za pomoć, ko joj je pružio podršku, a ko nijemo ćutao pred istinom.

Najodgovornijim za prikrivanje istine o onome što se desilo te kobne noći avgusta 2011. godine, Aleksandra smatra predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, jer je znao istinu, tadašnje ministre unutrašnjih poslova i zdravlja, Stanislava Čađu i Ranka Škrbića, kao i direktora policije Gojka Vasića.

Zbog saobraćajne nesreće, na četiri godine zatvora osuđen je Nenad Radinković, koji je vozeći "audi" prošao kroz crveno i udario u automobil Nikole Đurovića, koji je tada imao 21 godinu i podlegao od zadobijenih povreda. Suđenje Radinkoviću izazvalo je mnogo pažnje u Banjaluci, zbog tvrdnje roditelja da za upravljačem "audija" nije bio Radinković, nego visoki funkcioner Republike Srpske.

Da li ste imali priliku da se sretnete sa ljudima koje smatrate odgovornim što se krije istina o poginiji vašeg sina? Kako reaguju kada vas vide?

-Ranku Škrbiću sam sve u oči lično rekla prije nego je otišao za ambasadora u Srbiju. Ništa nije opovrgao, ništa! Čak mi je rekao da imamo zajedničkog prijatelja koji je doktor na VMA i koji je smjestio Čađu tamo. Sve je priznao u kafiću ispod svoje zgrade, pred puno ljudi.

Ja svim srcem zelim da se Dodik skine sa vlasti. Svim srcem, jer je sukrivac u skrivanju istine o pogibiji moga sina.

Kako se svih ovih godina borite sa svojom tugom koja je dvostruke prirode: doživjeli ste gubitak sina jedinca i ignorisanje institucija društvakoje ne žele da vam kažu istinu o njegovoj smrti?

-Nema pravih riječi kojima se to može opisati. To je veliki bol i užasan gubitak. Da je živ, moj sin bi danas radio, imao svoju porodicu, jer je bio vjeren prije nego što je poginuo. Da, tako mlad, a vjeren. On mi je bio jedino dijete i ne mogu opisati svoju bol. Ja ga vratiti ne mogu, ali želim čuti istinu o njegovoj pogibiji od gospodina Dodika lično, jer on zna istinu. Škrbić je lično odvezao Čađu na VMA i to pouzdano znam, zato želim da se konačno sazna istina. Ko je u pitanju, da li Čađo ili čak i Čubri. I Gojko Vasić zna istinu jer je nakon svadbe njegove ćerke u Laktašima, organizovana trka automobila prema Rakovačkim barama. Dakle, istinu i samo istinu želim. A svoj bol ću nositi dok sam živa, razorena mi je porodica.

Nedavno ste zajedno sa još jednom majkom tragično stradalog mladića predvodili protestnu šetnju. Podržali su vas prijatelji, nekolicina sugrađana i poneki od političara. Kako to komentarišete?

-Mnogi nisu znali za tu šetnju. A političari koje sam zvala, odazvali su se i ovim putem im se zahvaljujem. Da nije bilo gospodina Šukala, mi ne bismo smjeli stati pred Tužilaštvo, za šta se on izborio i hvala mu veliko. Mirnom šetnjom smo željeli da Grad ne zaboravi da se to može desiti i njihovoj djeci. Jer, kao što sam već rekla, a malo ko je prenio, da se to desilo djetetu nekog političara, davno bi taj krivac bio u zatvoru. A ovako, koga briga.Mi smo samo sitni građani za ovu vlast koja je u stvari mafijaška, što sam isto tako rekla tada, ali niko nije prenio moje riječi. Valjda se boje Dodika, Čubrija... Ja se ne bojim. Ja samo želim istinu.

Da li ste vi bili na jednom od protesta koje su u subotu organizovale vlast i opozicija?

-Bila sam na protestu opozicije. Ali, ni tu se nije spominjala nepravda nanesena roditeljima poginule djece.

Sve ostalo, jeste. Voljela bih da je neko spomenuo i rad naših sudova, koji obično dobijaju direktivu od Dodika, koliko sam shvatila. Ucijenjeni su, kao i tužiteljka koja je vodila slučaj moga sina. Zašto se ne pojavi neko iz opozicije i to spomene? Dragan Čavić je vrlo dobro upoznat sa slučajem pogibije moga sina, ali kada sam ga 2011. pitala za pomoć, samo je odgovorio da ne smije, da se boji za porodicu.

Ovo sto sam vam rekla, niko se nije usudio da objavi. Ja se ne bojim nikoga u Republici Srpskoj! Nikoga! Lično sam pisala i Dodiku i Čaviću i Vasiću.

Izvor: Istinito

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

marija

17.05.2016 09:46

Strasnoo

ODGOVORITE
Name

Milan

17.05.2016 10:55

Poštovana gospođo Aleksandra. Ubice Vašega sina se znaju. Pravda je kada su ovakvi lopovi na vlasti jako spora, ali je dostižna. Strpite se još malo: Želim Vam sve najbolje u Vašem životu.

ODGOVORITE
Name

Mikula

17.05.2016 11:13

Ovdje zaista vlada strah, a sve se skoro zna. Istina se ipak mora naci.

ODGOVORITE
Name

proklestvo

17.05.2016 11:36

Koje je ovo proklestvo na ovako malo komentara na patnje i tugu majke koja je izgubila sina jedinca, greskom ljudi ,a sumnja se na poznate iz vrha vlasti?Zasto ovdje nema na stotine komentara,pa svako od nas ima nekog svog,ko nedaj Boze moze biti zrtva ovakvih bahati i osiljenih.Ima Boga sami ce se oni otkriti,kad budu patili.

ODGOVORITE
Name

Peđa

17.05.2016 13:56

Nisu gore pomenuti jedini koji znaju istinu. Na obezbeđenju ove saobraćajne nesreće je bilo previše policije koja sada mora da ćuti.Nadajmo se da će doći dan da progovore.

ODGOVORITE
Name

DE GOTHIA

17.05.2016 15:21

AKO JE SVE NAVEDENO TAČNO - OVDE ĆE BITI 200 GODINA ROBIJE ZA SVE ONE KOJI SU BLOKIRALI FUNKCIONISANJE ORGANA ZA SPROVOĐENJE ZAKONA I VLADAVINU PRAVA... NAJTEŽE KAZNE U OVAKVIM SLUČAJEVIMA UVIJEK SU REZERVISANE ZA TUŽIOCE, JER SU ONI U OVAKVIM SLUČAJEVIMA NAJBOLJE ZAŠTIĆENI ZAKONIMA OD SAMOVOLJE POLITIČARA ILI DRUGIH UTICAJNIH LJUDI... ISKRENA PODRŠKA PORODICI TRAGIČNO STRADALOG NIKOLE SA PORUKOM DA ISTRAJU DO KRAJA.