''Petorka'' koči Partizanovu evro-licencu?!

Fudbaleri Partizana obezbedili su trofejom u Kupu Srbije pravo na nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope ali je neizvesno da li i nastupiti u tom takmičenju.

Fudbal 19.05.2016 | 10:40
''Petorka'' koči Partizanovu evro-licencu?!

'Crno-beli' čekaju poslednju proveru UEFA a licencu još uvek nemaju zbog starih dugovanja prema nekim igračima.

Petorica igrača koji su u Partizanu igrali nisu se dogovorili sa klubom o dinamici vraćanja dugova pa nastup u kvalifikacijama 'visi' zbog 400.000 evra, saznaje B92 u klubu iz Humske.

Advokat koji zastupa četvoricu bivših igrača kluba iz Humske, Aleksandra Miljkovića, Vladimira Volkova, Vojislava Stankovića i Milana Smiljanića, za sada, ne želi dogovor sa klubom i pored pokušaja da se daju čvrste garancije da će zaostali novac biti isplaćen u realnom roku.

Situacija sa Dankom Lazovićem je drugačija, nema posrednika u razgovorima, a u Partizanu veruju da će se sa njim dogovoriti.

Inače, na spisku igrača kojima je klub iz Humske dugovao novac, ima više imena ali je sa većinom dogovor postignut.

Tako je, na primer, Aleksandar Lazevski, oprostio dug 'crno-belima', a Adem Ljajić došao u pauzi u italijanskom prvenstvu da potpiše dogovor sa klubom.

Rok za dobijanje licence je 22. maj. Ako do tada Partizan dostavi dokaz da se dogovorio sa igračima kojima se duguje, 'crno-beli' će dobiti licencu jer su ostali uslovi ispunjeni.

U protivnom, pitanje je da li će klub iz Humske, posle više od dvadeset sezona na evropskoj sceni u nizu, i ovog leta nastupiti u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

U Partizanu veruju da će do dogovora doći a za rešavanje problema ostalo je još manje od deset dana.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar