Analiza: Kako će izgledati Bajernov tim kod Ančelotija?!

Nisu to slatke muke, to je čokoladna fontana na četiri sprata! Igrački kadar koji će sledeće sezone Karlo Ančeloti imati na raspolaganju jednostavno neće imati konkurenciju u nemačkom šampionatu.

Fudbal 24.05.2016 | 23:30
Analiza: Kako će izgledati Bajernov tim kod Ančelotija?!

Sezona se nije ni završila, a stiče se utisak da Bajernovi navijači komotno mogu da uz ovu četvrtu uzastopnu titulu prvaka Nemačke već sada slave i onu petu oko koje će se tek rvati sa konkurencijom u Bundesligi. Ako tako nešto uopšte i postoji u zemlji svetskih prvaka. Jer ionako superiorni Bavarci i pre početka prelaznog roka dodatno su učvrstili status nedodirljivog.

Samo dva imena su bila dovoljna. Mats Humels i Renato Sančes. Ovaj prvi - u to nema nikakve sumnje - već sada može da bude ucrtan u sve projekcije Bajernove startne postave za sledeću sezonu. I svi ostali igrači u poslednjoj liniji nameću se sami po sebi. Na golu Manuel Nojer, desno Filip Lam, pored Humelsa Džerom Boateng i levo David Alaba. Savršeno. Niko na svetu ne može da se pohvali kvalitetnijom odbranom.

Dileme nema ni kad je špic u pitanju - niko normalan ne bi pomerio Roberta Levandovskog.

Sve ono između je, međutim, posebno izazovno za dolazećeg šefa struke Karla Ančelotija. Ne zato što negde škripi naravno. Naprotiv, onaj popularni termin "slatke muke" ni izbliza ne oslikava težinu izbora koji Ančeloti ima pred sobom. To je čokoladna fontana na četiri sprata! Sa sve jagodama.

Kod Pepa Gvardiole, skoro pa navučenog na eksperimentalne poduhvate, ne bismo se iznenadili ni da je Holger Badštuber - da je bio zdrav naravno - zaigrao klasičnu desetku. Ančeloti nije toliko nepredvidiv. Doduše, na prethodnom poslu, u madridskom Realu, odustao je od formacije 4-4-2 u rombu koja ga je karakterisala dok je radio u Milanu. Uglavnom je forsirao sistem 4-2-3-1 koji se u napadu transformisao u 4-3-3 što i sada izgleda kao najprostiji izbor, iako je teško bilo šta tvrditi jer je Gvardiola promešao sve što je mogao.

Bez preteranog udubljivanja u temu, samo da vidite kakav je to potencijal.

Opcija broj 1: Nojer - Lam, Boateng, Humels, Alaba - Ćabi Alonso, Martinez - Miler, Vidal, Kosta - Levandovski;

Opcija broj 2: Ulrih - Rafinja, Badštuber, Taski, Bernat - Rode, Sančes, Alkantara - Roben, Koman, Riberi.

Ova druga opcija... Znate ono kad engleski velikani u kup takmičenja pošalju rezerviste da skupljaju minute protiv četvrtoligaša? E pa, Bajern bi verovatno tako mogao protiv bundesligaša u polufinalu. Čak i ako smo iz jednačine već izbacili Mehdija Benatiju, Sebastijana Rodea, Marija Gecea, jer oni verovatno idu iz Minhena. Da ni ne pominjemo opcije sa drugim formacijama, recimo baš tom 4-4-2 sa Milerom i Levandovskim kao napadačkim tandemom.

Zbogom Bundesligo, postala si vlasništvo jednog kluba!

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar