Rim: Vavrinka ispao od 114.! Rafa jedva prođe i čeka Noleta!

Stan Vavrinka nastavlja sa lošim igrama ove sezone, pošto je u trećem kolu turnira u Rimu poražen od Huana Monaka sa 6:7 (5-7), 6:3, 6:4. Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale turnira iz Masters 1000 serije u Rimu, pošto je savladao Nika Kirjosa sa 6:7 (3-7), 6:2, 6:4.

Tenis 12.05.2016 | 19:00
Rim: Vavrinka ispao od 114.! Rafa jedva prođe i čeka Noleta!

U četvrtfinalu će Nadal igrati sa boljim iz meča Đoković - Beluči.

Nadal je samo jednom tokom meča izgubio gem na svoj servis, i to na samom startu meča. Španac je do kraja bio superioran na svoj servis, samo je još jednom dozvolio brejk šanse, i to u trenutku kada je imao dva brejka viška u drugom setu.

Kirjos je u prvom setu spasao set loptu i bio je koncentrisaniji u taj brejku, do kraja se borio, ali istinskih šansi nije imao.

Nadal je do sada osvojio sedam titula u glavnom gradu Italije, a sada je izjednačio rezultat iz prošle godine.

Stan Vavrinka nastavlja sa lošim igrama ove sezone, pošto je u trećem kolu turnira u Rimu poražen od Huana Monaka sa 6:7 (5-7), 6:3, 6:4.

Monako, nekada deseti teniseru sveta, sada je posle problema sa povredama tek na 114. mestu, ali izgleda da sa 32 godine ima snage za novi prodor – savladao je Džonsona, Andersona i sada Vavrinku, a prethodno je ove sezone nakupio samo sedam pobeda.

Vavrinka je u Monte Karlu igrao četvrtfinale, u Madridu je ispao u svom prvom meču, a u vrlo je lošoj formi od osvajanja titule u Dubaiju.

’Piko’ Monako će se u četvrtfinalu sastati sa Francuzom Lukasom Puijem, koji je na pravi način iskoristio status ’srećnog gubitnika’ i neočekivano lako dobio je Davida Ferera sa 6:4, 6:1.

Pui, 22-godišnji Francuz koji je trenutno 52. na svetu, prošle nedelje je iz kvalifikacija došao do treće runde, pa u Rimu samo nastavlja niz sjajnih rezultata.

Dominik Tim izbacio je Rodžera Federera i u četvrtfinalu će igrati sa Keijem Nišikorijem, koji je u dva seta bio bolji od Gaskea.

Izvor: B92

 

Komentari / 0

Ostavite komentar