Vukanović: Telegrami dragom Vođi

„Gavrile, hitno mi pošalji jedan telegram podrške iz Šavnika, drma mi se funkcija u Beogradu“ govorio je, glumeći funkcionera Tripka, Branimir Brstina neponovljivom Petru Božoviću u kultnoj seriji „Volim ja nerandže no trpim“.

Republika Srpska 12.05.2016 | 22:50
Vukanović: Telegrami dragom Vođi

Opisujući opšte rasulo u institucijama i sistemu pred pad komunizma u jednoumlja u bivšoj Jugoslaviji, Miodrag Karadžić i Zdravko Šotra ismijavali su devijacije jednog društva i sistema koji se nalazio pred kolapsom.

Prateći poslednjih dana vijesti lažnog i takozvanog Javnog servisa Republike Srpske, slušajući brojne telegrame podrške koje Dodiku šalju razna udruženja, nevladine organizacije, analitičari i pojedinci iz Srbije i Republike Srpske, sjetio sam se krčanja, okretanja nule i razgovora gluvim telefonima između Gavrila i Tripka kome se drma stolica.

Fantomska udruženja Krajišnika u Srbiji, razni Ćeranići, Pavići, Petrovići, Anđelkovići, Galijaševići drugi plaćenici - psi čuvati Oca nacije, šalju mu pisma i telegrame bodreći ga da izdrži u sukobu ne samo sa opozicijom u Republici Srpskoj, već i sa velikim zapadnim silama, brojnim zavjerama, Dautogluom, Turskom.

Prilog u Dnevniku RTRS-a sa naručenim lažnim analitičarem Dejanom Lučićem, koji čita sa papira imena nekih Turaka navodnih organizatora protesta a potom tvrdi da je ministar bezbjednosti Dragan Mektić Hrvat koji se lažno predstavlja kao Srbin, nabolje oslikava svu tragikomičnu situaciju i paniku u kojoj se nalazi režim i njegovi dvorski mediji.

Pritisak režima na građane postao je nepodnošljiv, i poklapa se svaki sumnjivi pojedinac. Tako se u Trebinju preko sekretara Luke vrši se snažan pritisak na članstvo i radnike HET i Elektroprivrede da u subotu prisustvuju kontramitingu, pa je lokalni SNSD dobio je zadatak da najmanje pošalje 200, a Nevesinje 70 aktivista.

Mnogi nisu baš voljni da protegnu noge do Banjaluke kako bi mahali zastavama i divili se uspjesima i pobjedama Impuls Vlade kontinuiteta, ali niko ne želi da osjeti bijes pobješnjelih zvijeri, rizikuje posao i stečene partijske privilegije.

„Nije sila nego dobra volja, idu momci iz Popovog polja...“ pjevaće se u autobusima HET-a kada u petak veče okićeni crvenim zastavama budu krenuli da brane režim od izdajnika.

Slično će biti i u drugim mjestima, i ne treba sumnjati da će režim na ulicu istjerati sve radnike administracije koje je uhljebio proteklih godina, ali i mnoge kriminalce koji su svjesni da je za njih ovakva Republika Srpka prva oaza i raj na Zemlji.

U strahu su velike oči, pa je režim upregao sve sile.

RTRS i SRNA svaki dan izbacuju nekog novog analitičara, udruženje i nevladinu organizaciju koji truju narod pričama o velikim teorijama zavjere i silama koje su se tobože urotile da svrgnu oca nacije. Čak su i studentska udruženja, poput Unije studenata Republike Srpske, pozvala građana da ne izlaze na proteste koji se organizuju gle čuda, upravo na dan kada je rođen Franjo Tuđman, što je studentskim vođama poslužilo kao jasan dokaz velike zavjere.

Nikola Dronjak kao vođa studenata pravio je velike probleme režimu, pa više ništa nije prepušteno slučaju, i nove vođe studentskih organizacija očito su izabrane tek kada su prošle kroz crveni filter i pokazale se podobnim.

Strah se širi na sve strane, građani se pokušaju zaplašiti direktnim prijetnjama i plasiranjem lažnih vijesti u režimskim medijima. Načelnike pojedinih opština pozivaju policijski inspektori kako bi saznali koliko ljudi i autobusa iz kog mjesta kreće za Banjaluku. Svima je jasno da je režim ušao u poslednju terminalnu fazu, koja je i najteža.

Najava dolaska čelnika Hajderave Slobodarske partije Austrije, krajnje desničarske i profašističke stranke u Banjaluku, govori o potpunom ludilu, anarhiji i panici u kojoj se nalazi režim. Pitamo se da li su lažni Otac nacije i njegovi kumovi toliko izgubili razum da misle da će narod više vjerovati pričama plaćenih neo-fašista iz Beča nego svojim očima!? Osim novca i interesa, šta mogu imati zajedničko socijaldemokrate i neofašisti. Da li su to Austrijanci postali veliki Srbi i patriote koji treba da nas brane od domaćih izdajnika?

Za očekivati je da na kontramitingu bude uobičajeni dekor, i da u pokušaju odbrane neodbranjivog Dodik na jednom mjestu okupi mnoge lažne patriote, pjesnike, režisere, glumce, crvene vladike, Austrijance, Ruse i druge udvorice koje je širokogrudno čašćavao proteklih godina budžetskim sredstvima. Tako će dijeleći sopstveni narod, kao što to u istoriji do sada nije radio nijedan vladar, lažni Otac nacije miriti komuniste i fašiste, Ruse i Austrijance, ljevičare i desničare... Da ništa nažao nisu uradili građanima proteklu deceniju, tiranija i nasilje koje gledamo poslednjih mjesec dana i iživljavanje na sopstvenim narodom bilo bi dovoljno da ustanemo i kažemo DOSTA JE.

Režim nastoji da raznim vidovima pritiska, prijetnjama, nasiljem i zastraživanjem uplaši napaćeni narod koji je najveća žrtva desetogodišnje unutrašnje okupacije, ali razloga za strah nema. Izaći slobodno na ulicu i reći DOSTA JE domaćim okupatorima i režimu obaveza je svakog iskrenog patriote. To je dug prema našim precima koji su poginuli boreći se vijekovima za slobodu otadžbine, ali i obaveza prema mladima i generacijama koje dolaze jer ne smijemo biti toliko sebični, slabi i uplašeni da im u amanet ostavimo da žive kao robovi u opustošenoj, okupiranoj i opljačkanoj koloniji.

Konačno je došao je trenutak da se u što većem broju, mirno i dostojanstveno, okupe svi oni koji su žrtve režima i otuđene oligarhije, i da se ne nasjedajući na eventualne provokacije režimskih kerova i plaćenika, jasno i glasno kaže da je došao kraj njihovom nasilju, bezakonu, anarhiji i tiraniji.

Čaušesku je bio svjestan da je došao kraj tek u trenutku kada se 21. decembra 1989 godine pojavio na balkonu pred prisilno okupljenim građanima Bukurešta koji su uprkos prijatnjama agenata Sekuritatee koji su ih doveli, počeli da zvižde tiraninu tokom njegovog govora.

Svakoj tiraniji, okupaciji i nasilju mora jednom doći kraj, i ne može ih spasiti ni stotine telegrama podrške. Tako ni našem otuđenom režimu i Ćilim-agi iz Laktaša, kao ni Tripku iz Šavnika u popularnoj Šotrinoj seriji, neće pomoći naručeni telegrami i pisma raznih plaćenika, udbaša, lažnih patriota, analitičara i organizacija.

Možda će uskoro ti isti pisati telegrame saučešća dragom Vođi zbog gubitka vlasti dok narod bude slavio pobjedu i istinsku slobodu.

Nebojša Vukanović

Komentari / 21

Ostavite komentar
Name

kiza

12.05.2016 15:42

Pa sta drugo ocekujete od poltrona onoga cije ime na ovaj veliki praznik ne zelim ni da pomenem

ODGOVORITE
Name

Re

12.05.2016 16:15

Pa Nebojša i nije neko strašno ime. Nije ime krivo

Name

dragan

12.05.2016 16:42

Postovana gospodo izgleda da ste bas dokoni i imatre vremena da urlicete jedni na trgu krajine a drugi u parku e gospodo ja taj dan radim pokusavajuci da svojoj djeci obezbedim egzistenciju ako ste gospodo mislili dace poslije vaseg dilirijuma kad se probudite u ponedeljak sa neba pasti peceni pilici dace neko drugi platiti vase kredite dace neko drugi vasoj deci da kupi pribor za skolu grdno ste se prevarili jer od toga cete imati samo izgubljena dva dana dva dana koja ste mogli posvetiti roditeljima koje ste ostavili na selu i kojisu zeljni da vas vide jer nije ovaj zivot vjecan dabi tako bacali dane u nepovrat vi kako hocete ja odo na skelu da ubijem dnevnicu pa onda na selo uzdravlje.

Name

lijan

12.05.2016 18:36

Bravo Dragane!Sve stranke satrati!!!

Name

Dragan

12.05.2016 18:40

Imenjače, radiš a nameti rastu...dok oni troše. Samo ti imenjače radi, dok ne sagoriš.

Name

idee mileee

12.05.2016 15:55

Laktaskom prugom

ODGOVORITE
Name

dodikovim demokratama

12.05.2016 16:10

Dodik je cesto govorio kako je RS kao Svajcarska, kao sta ti ja vec znamo, da je nivo demokratije na visokom nivou. Ako je tako, onda bi on kao veliki demokrata podnio ostavku da se odgode protesti i da se ne dese neke nemile stvari. Tako bi uradio jedan pravi predsjednik i predstavnik naroda.

ODGOVORITE
Name

Mi sami

12.05.2016 16:12

Ma dosta je i crvenih....gotovo je...

ODGOVORITE
Name

Batman

12.05.2016 16:32

Svaka cast Vukane,kao i uvijek pogodis u "glavu".

ODGOVORITE
Name

alapa

12.05.2016 16:35

E Vukane, svaka ti je ka u Njegoša

ODGOVORITE
Name

subota

12.05.2016 16:45

Kapa dole sve je ovako!

ODGOVORITE
Name

Trebinje

12.05.2016 16:50

Vukanovicu , kad stize Suvara ???

ODGOVORITE
Name

đuka

12.05.2016 16:52

Zna Mile šta radi , hrvatski interesi su pre svega , koja RS to njega ne zanima .

ODGOVORITE
Name

Marko

12.05.2016 16:56

Protest vise nema smisla al vas dodo sjeba hahahahahahahah

ODGOVORITE
Name

šatorski klovn

12.05.2016 16:59

opljačkao , uništio , zavadio ......još ako bude MILICIJO POSTUPI PO NAREĐENJU , i ništa ne odgovara jer ima ŠIFRU .

ODGOVORITE
Name

Dragan

12.05.2016 17:10

Sve je tačno napisano, sve isto važi i za opoziciju.

ODGOVORITE
Name

semberac

12.05.2016 17:42

U fondu PiO u Bijeljini Mladen Milic je izdao naredjenje da svi zaposleni u subotu u 6 sati budu pred zgradom i da svi idu na kontramiting. Ko nece mora da napise izjavu i smatrace se izdajnikom

ODGOVORITE
Name

KS

12.05.2016 17:57

Ajd ne se.i Dragane.Nije valjda da radis 24h na odvracanju naroda sa protesta.Na svakoj si temi,vidi se da si placen od strane snsd-a.Bot

ODGOVORITE
Name

Hm

12.05.2016 20:58

Nije samo plaćen nego je i udaren.

Name

Zna li ko

12.05.2016 21:26

Sto se veliki Baja danas onako trese pored vojnika?Dal ga je strah od uniforme ili sta slicno ne znam. Al na onoj press konferenciji nije mogo da stoji mirno ni 3 sekunda. Nervoza je tolika da se primjeti iz aviona. Da ne kazem kakve je nebuloze prico od onog da je on glaso tamo nekad 92ge i osnovo vojsku RS do ovog da sad odjednom voli vojsku a do juce je trazio demilitarizaciju

ODGOVORITE
Name

dejanpd

13.05.2016 05:59

Ne voli on vojsku od kad mu otese dva slepera cigara, to je bio kljucni momenat, a danas, nakupilo se mnogo toga, najgore sto ni vojsku nije sluzio, pa ne moze naci fotku sebe u uniformi da posalje RTRS-u da objave, toboze borca za RS. Veliku primjedbu imam na termin protesta opozicije, mi sto radimo u privatnom/realnom sektoru nemamo neradne subote, nemamo nikako slobodne dane ili su jako rijetki, subota je idealan dan za one sto je Dodik uhljebio na budzetske jasle, tako da vjerujem da ce njih biti tri puta vise, em sto mogu, mi gradjani im sve placamo, em sto su slobodni pa imaju i vremena, em sto moraju da sacuvaju privilegije, a kod nas je vec i sam posao cinovnika, privilegija. Zato sam razocaran, isao bih da imam bar dva sata fore, ovako od 12 miting, 45 minuta put, radim od 14, nema svrhe. Ako zanocite, dolazim u 23.30h sto posto... GOTOV JE!!!