Marko Jovanović kao Stjepan Bobek i Saša Ilić!

Sa 28 godina defanzivac Partizana stigao do četvrtog trofeja u Kupu. Isti broj pehara u ovom takmičenju ima i kapiten Ilić, čime su se izjednačili sa Stjepanom Bobekom.

Fudbal 12.05.2016 | 20:40
Marko Jovanović kao Stjepan Bobek i Saša Ilić!

Do juče samo Stjepan Bobek, a posle finala Kupa u Gornjem Milanovcu još Saša Ilić i Marko Jovanović.

Legendarni Štef je 1957. godine osvojio četvrti trofej Kupa maršala Tita sa Partizanom i tako postao najtrofejniji igrač crno-belih u ovom takmičenju.

Na prvom mestu bio je usamnjen punih 59 godina, ali od 11. maja 2016. dostignuće sa najviše pehara u najmasovnijem domaćem takmičenju deli sa aktuelnim prvotimcima "parnog valjka".

Ilić i Jovanović su protiv Javora osvojili takođe četvrti nacionalni Kup. Kapitenu Partizana da pobeđuje u ovom takmičenju uspevalo je 1998, 2001, 2011. i 2016, dok je stameni defanzivac trofej podizao 2008, 2009, 2011. i 2016.

"Najsrećniji je bio Marko Jovanović i mnogo mi je drago zbog njega. Znam koliko je želeo i zaslužio je da slavi", rekao je golman crno-belih Bojan Šaranov, posle pobede u finalu nad Javorom (2:0).

I zaista, iako smiren i odmeren u izjavama, Jovanović ni pred novinarima nije mogao da sakrije sreću i oduševljenje.

"Sada imam četiri titule i četiri Kupa", odgovorio nam je na prvo pitanje o broju trofeja u crno-belom dresu.

"Uvek sam najveseliji kada se slave trofeji, a svi znaju koliko volim Partizan. Imali smo mnogo tešku sezonu, bili smo osporavani, tako da su emocije proradile", naglasio je Jovanović.

Za seniorski tim Partizan, u koji je sa 13 godina došao iz ariljske Budućnosti, igrao je od 2007. do 2011. Zimus se vratio u Humsku...

"Osvojiti trofej sa voljenim klubom je najlepši osećaj koji sportista može da doživi. Kup je, kada sam se vratio u Partizan, realno bilo jedino takmičenje u kojem smo imali šansu da podignemo pehar... I uspeli smo", u dahu je izgovarao Jovanović ističući da mu posebno znači ovaj trofej.

Sjajno veče u Milanovcu Jovanović je upotpunio golom pred kraj prvog poluvremena, kojim je "valjak" stekao prednost u finalu. Nemanja Mihajlović je izveo korner na "drugu stativu", da bi štoper crno-belih nadvisio čuvare i glavom pogodio mrežu.

"Baš tu akciju kod prekida smo vežabali na treninzima. Dogovor je bio da Neca (Mihajlović) gađa 'drugu', a da tamo u skoku budemo Sederik (Gogua) i ja. Odlično je ubacio i meni se namestilo da postignem pogodak. Presrećan sam", rekao je Jovanović.

Pobedu je posvetio na prvom mestu porodici, a onda i svim navijačima Patrizana.

"Kada sam video punu tribinu Grobara, ali i one naše navijače koji su bili na suprotnoj, ambijent koji su napravili nije nam dozvoljavao bilo kakvo opuštanje. Rekao sam momcima: 'Pogledajte koliko je njih došlo zbog nas i kakvu su atmosferu napravili. Danas ne smemo da ih izneverimo", istakao je 28-godišnji fudbaler i dodao:

"Kada smo padali podrška je bila još moćnija i mi smo se dizali. Hvala im na svemu i sada se zajedno radujemo".

Marko Jovanović prvi put je igrao na novom stadionu u Gornjem Milanovcu.

"Odluka da se finale igra u Milanovcu na stadionu Metalca je pun pogodak. Prvi put sam igrao na ovom stadionu, koji nimalo ne zaostaje za objektima u Evropi. Grad Gornji Milanovac i FK Metalac trebalo bi da budu primeri", podvukao je štoper crno-belih.

Autobus sa fudbalerima Partizana polako je kretao sa parkinga stadiona Metalca ka Zemunelu. Iz njega je do nas dopriala navijačka pesma. I u ovom slučaju, kao i mnogo puta do tada, pesmu je vodio Marko Jovanović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar