Finale Kupa BiH: Sloboda - Radnik 1:1, reakcije trenera...

Trener Slobode Husref Musemić je u prvoj utakmici finala Kupa Bosne i Hercegovine priželjkivao pobjedu bez primljenog gola, ali je Radnik uspio da na "Tušnju" postigne pogodak i ostane neporažen. Šef struke Radnika iz Bijeljine očekuje neizvjesnu revanš utakmicu protiv Slobode.

Fudbal 12.05.2016 | 13:20
Finale Kupa BiH: Sloboda - Radnik 1:1, reakcije trenera...

Tuzlaci su stigli do vođstva u 36. minutu pogotkom Samira Merzića, ali je Jakovljević volej udarcem u 56. osigurao blagu prednost izabranicima Slavka Petrovića u revanšu u Bijeljini.

"Prvo poluvrijeme igrali smo dosta dobro, postigli i gol i imali sve u svojim rukama. Poslije primljenog gola izgubili smo igru na nekih 15 minuta. Dosta je na to uticala i povreda Amera Ordagića koji nam je važan igrač i njegov izlazak iz igre", istakao je šef struke Slobode po okončanju meča, te dodao:

"Radnik je došao na neki način da nas isprovocira i u tome su uspjeli. Bilo je kod njih malo manje igre, a malo više odugovlačenja i valjanja po terenu. Mi u revanšu idemo da igramo i sigurno u Bijeljini nećemo ići da ležimo po terenu, nego da igramo i pokušamo doći do trofeja. Nećemo se predati!", prenio je Musemićevu izjavu klupski sajt Slobode.

Šef struke Radnika iz Bijeljine očekuje neizvjesnu revanš utakmicu finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Slobode.

Semberski tim je uspio da ostane neporažen u Tuzli (1:1) u prvoj utakmici finala Kupa BiH i s postignutim pogotkom na "Tušnju" su u blagoj prednosti pred revanš na bijeljinskom Gradskom stadionu.

U izjavi poslije meča, trener Radnika je naglasio da izuzetno poštuje Slobodu, koja je po njegovom mišljenju bila bolja u prvom poluvremenu, a u nastavku je dominirao njegov tim.

Ipak, svjestan je da još ništa nije gotovo.

"Veoma cijenim ekipu Slobode i čestitam im na plasmanu u Evropu. Očekivali smo tešku utakmicu, kakva je i bila. Moji igrači su se u prvom poluvremenu prepali agresivne igre domaćina, ali i atmosfere. Mislim da nijedan moj igrač do sada nije igrao pod svjetlošću reflektora. Kad su se oslobodili treme zaigrali su bolje, brže, snažnije. Dali smo gol i on je naša prednost za revanš, ali i rezultat 1:1 daje šanse i Slobodi. Još ništa nije riješeno", izjavio je Petrović, prenose tuzlanski mediji.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

gadget

12.05.2016 11:26

Avduka je igrao pod reflektorima, šefu struke.

ODGOVORITE