Legende Partizana: Dosta svađe, ujedinimo se!

Na svečanosti povodom 50 godina od finala Kupa evropskih šampiona protiv Real Madrida, legende Partizana imale poruku za sve u klubu.

Fudbal 11.05.2016 | 22:00
Legende Partizana: Dosta svađe, ujedinimo se!

Fudbalski klub Partizan priredio je danas lepu svečanost za veterane kluba, one koji su činili generaciju takozvanih "Partizanovih beba", koja je ispisala najvažnije stranice u istoriji kluba.

Vladica Kovačević, Fahrudin Jusufi, Mustafa Hasanagić, Branko Rašović, Milutin Šoškić, Ivan Ćurković, Josip Pirmajer, Dimitrije Davidović... i članovi porodica onih koji su, nažalost, preminuli, danas su dobili plakete za ono što su uradili pre pola veka.

Ovu priliku, jedan od najboljih fudbalera Partizana svih vremena, Vladica Kovačević, iskoristio je poruku da svima u i oko Partizana uputi poruku:

"Predlažem, volim i želim da ovaj klub bude bez trzavica, da bude jedinstven, klub u kojem se družimo, a ne da budemo razdvojeni, da razmišljamo da li da uđemo u klub ili, da razmišljamo da li ćemo videti bivšeg prijatelja ili sadašnjeg prijatelja", rekao je Kovačević zašta je dobio aplauz prisutnih.

Kovačević je aludirao na trenutnu situaciju u kojoj se dojučarešnji saradnici i prijatelji "gledaju preko nišana" pred vanrednu Skupštinu FK Partizan. Sa jedne strane su Ivan Ćurković i Žarko Zečević, a sa druge Nenad Bjeković, koji je okupio istomišljenike u grupaciju "Crno-bela familija".

Legendarni fudbaler Partizana nastavio je u istom tonu:

"Želim, ako može, da se nastavi onako kako se radilo, da se nastavio ozbiljno, u interesu Partizana, da se dovode igrači, stručni ljudi... Imali smo nekada mnogo jake trenere, koji su bili cenjeni širom Evrope. Da dovodimo proverene stručnjake, jer mladi stručnjaci nisu garancija za uspeh. Ne govorim protiv Ivana Tomića, on je dobar i sposoban dečko, ima viziju kako bi to trebalo da bude, ali sad da li ima mogućnosti... ja to ne mogu najbolje da procenim, jer ne idem na utakmice zbog bolesti".

Zahvalio se klubu na svečanosti:

"Hvala klubu što se setio da postojimo, moram da kažem da su na nas malo i zaboravili".

Lepa vest za sve ljubitelje Partizana, ali i kolekcionare, jeste da će od ponedeljka, 16. maja, u "Crno-belom butiku" na stadionu u Humskoj, biti u prodaji replika dresa iz 1966. godine.

Video prilog sa svečanosti FK Partizan...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar