FA Kup: Rašford i Felaini odveli Junajted u polufinale!

Fudbaleri Mančester Junajteda plasirali su se u polufinale FA kupa pobedom nad Vest Hemom sa 2:1 u revanšu šestog kola tog takmičenja.

Fudbal 13.04.2016 | 22:45
FA Kup: Rašford i Felaini odveli Junajted u polufinale!

Prvi duel, na “Old Trafordu”, završen je rezultatom 1:1, a ‘Crvenim đavolima’ su prolaz dalje obezbedili Markus Rašford i Manuel Felaini.

Jedini gol za domaći tim pred 33.500 navijača na “Bolejn Graundu” postigao je Džejms Tomkins.

Junajted je do vođstva došao u 54. minutu preko Rašforda, kojem je asistirao Antoni Marsijal, da bi prednost samo 13 minuta kasnije udvostručio Felaini. Gosti su tokom većeg dela meča kontrolisali igru, pa je tada bilo jasno da su ‘Đavoli’ već obezbedili mesto u polufinalu, pa je Tomkins samo uspeo da ublaži poraz u 79. minutu.

Pored pobede Junajteda, utakmicu u Londonu obeležio je i povratak Vejna Runija posle dvomesečnog odsustva zbog povrede kolena.

Izabranike Luja van Gala u polufinalu FA kupa čeka gostovanje Evertonu 23. aprila. Dan kasnije na programu je drugi polufinalni susret u kojem se sastaju Kristal Palas i Votford.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

igor MAKEDONIJA

14.04.2016 07:21

Kako sto sam i ocekivao MAN.UTD je usao koncentriranije na ovu utakmicu i tinejdzer RASHFORD pruzio je fantasticnu partiju i postigao je brilijantan gol i uspeli su da pobede domacu ekipu posle poraza u sampionata od TOTENHEMA to je bio i jedini izlaz da se kako tako spasi ova relativno oajna sezona najtrofejniji tim ENGLESKE da barem uspeju plasirati se u finalu FA CUP i triumfirati posle 2004 godine!

ODGOVORITE