Analiza: Lacio je doživio finansijski debakl!

Letos su mogli da uzmu 100.000.000 evra, a sada nemaju nijednu ponudu za najboljeg igrača! Kakav kolaps rimskog kluba, koji je prošlog leta propustio idealnu šansu da inkasira ozbiljnu svotu novca.

Fudbal 06.06.2016 | 18:45
Analiza: Lacio je doživio finansijski debakl!

Pre nešto više od godinu dana govorilo se o „zlatnom rudniku“ zvanom rimski Lacio, vrednost tima tada je porasla za neverovatnih 100.000.000 u toku samo jedne sezone, a istu cifru gazda nebeskoplavih Klaudio Lotito odbio je da inkasira u letnjem prelaznom roku. Tada je gazda Rimljana odbio da proda svoje najbolje igrače Lukasa Bilju, Stefana de Fraja, Mara Parola i Felipea Andersona, kako bi ih sačuvao na okupu, pokušao da uđe u Ligu šampiona i udvostruči im prodajnu cenu, ali je taj plan danas doživeo potpuni kolaps.

Iako je Klaudio Lotito pre nekoliko meseci tvrdio da je Felipe Anderson već prodat Mančester junajtedu za ogromnih 100.000.000 evra, ali njjegova sestra i menadžer Žulijana Gomez tvrdi da ne postoji nijedna ponuda za odličnog Brazilca.
"Budućnost Felipea Andersona je u Laciju. Ja zvanično mogu da govorim o njegovoj budućnosti, postojale su razne priče iz Italije i Engleske, ali garantujem da u ovom trenutku nije stigla nijedna ponuda, niti postoje pregovori sa bilo kim. Felipe ima ugovor sa Laciom do 2020. godine, a ko bude želeo da ga kupi prvo mora da pregovara sa predsednikom Lotitom. Lacio bio trebalo da odluči da li će se pregovarati sa mnom i sa igračem. Sve to se do sada nije dogodilo", rekla je Žulijana Gomez.

Brazilac je prošle sezone bio u zaista fantastičnoj formi, odigrao je ukupno 37 utakmica, postigao 11 golova i zabeležio sedam asistencija u Seriji A. Mnogi stručnjaci proglasili su ga ključnim igračem za plasman Lacija na treće mesto, ali je ove godine potonuo zajedno sa ostatkom tima, kojem je takođe drastično opala vrednost.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar