Makedonska vlast guši svoje građane

O Makedoniji se u poslednjih deset godina skoro i nije pričalo jer je vlast Nikole Gruevskog želela da Makedoniju stavi po strani. Sve što su radili, radili su daleko od očiju domace i medjunarodne javnosti jer je njima to tako išlo u prilog.

Region 10.05.2016 | 07:20
Makedonska vlast guši svoje građane

Građanima Makedonije poslednjih 10 godina doneli su osiromašenje, ekonomsku krizu, migracije mladih, nepravdu, nemir i zabrinutost za budućnost. Pogotovo nakon što je postala poznata istina o kriminalnom vladanju Nikole Gruevskog i falsifikovanja slobodne volje građana na neregularnim izborima.

Ono što se sada dešava u Makedoniji je rezultat kriminalnog vladanja jedne male grupe u vrhu VMRO-DPMNE-a, za koju osim želje da se obogati drugo nije ništa bitno, ni za građane, ni za interese države kaze u razgovoru za Newsweek predsednik SDSM i lider makedonske opozicije Zoran Zaev.

SDSM je jedina politička partija koja je već 10 godina jedini kontra-teg svemu~što pretstavlja VMRO-DPMNE. Građane sa dostojanstvom brane ustavni poredak, krenuli su se na noge u ime pravde, da se vrati sloboda i demokratija.

DUI deli odgovornost sa VMRO-DPMNE o onome šta se dogadja u Makedoniji. Igra između koalicionih partnera VMRO-DPMNE i DUI je konstantna tokom godina, ali mislim da su sada svi shvatiti da to nije donelo ništa dobro nikome.

Taj negativan prtljag neiskrenosti prema građanima i manipulacija su postala suviše teško breme za ove stranke. Gruevski i njegova ekipa, zbog njihovog kriminalnog delovanja nisu zaustavili samo EU integracije, već su Makedoniju dovele do ivice izolacije.

Moj osnovni cilj je vraćanje Makedonije na putu EU i NATO integracije. Makedonija jeste i biće deo evropske porodice. Samo evropske vrednosti mogu biti vrednosti Makedonije i njenih gradjana kaze za NEWSWEEK lider SDSM Zoran Zaev.

Izvor: Newsweek

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

lijan

10.05.2016 05:23

Svi na Balkanu guse sopstveni narod jer su kolonijalne sluge!Sistem the laze!!!!

ODGOVORITE
Name

realno

10.05.2016 06:38

Niko nije ugušio narod kao Milorad Dodik i njegova bagra.

ODGOVORITE