Učiteljica je sve oduševila zadatkom!

Pregledavanje testova i zadataka može ponekad da bude stresan posao, ali to nije slučaj sa jednom učiteljicom u Redingu, koja je đacima za vikend dala neobičan domaći.

Svijet 09.05.2016 | 22:30
Učiteljica je sve oduševila zadatkom!

Vikend pred završne testove u britanskim školama na kraju osnovne škole, učiteljica je odlučila da opusti svoje učenike i razbistri im glavu pred ovaj važan test. Dala im je malo čudniji spisak domaćih zadataka za vikend.

„Vozite bicikl. Pročitajte knjigu. Pogledajte omiljeni televizijski program. Osmijehnite se. Pojedite ‘haribo’ ili sladoled. Provedite vrijeme sa ljudima koje volite. Smijte se dok vas ne zaboli stomak. Izađite napolje i uživajte u vremenu. Idite na plivanje ili u šetnju. Bavite se omiljenim hobijem. Odmorite se. Vidite se sa prijateljima. Trčite koliko vas noge nose. Kuvajte ili spremite nešto. Pojedite još ‘hariba’ i sladoleda. Igrajte se. Uradite nešto što do sada niste“, glase zadaci ove učiteljice, uz molbu da urade što više mogu.

Roditelji i đaci bili su oduševljeni učiteljičinim postupkom.

Izvor: RTS

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Engleska skola

09.05.2016 20:43

Moje metode gledaju s nevjericom ali one pomazu. Moji su morali pogledati Uzavreli grad. Zamisliti da se sjedi u vremenskoj masini ili da je ucenik u entografskom muzeju. Tako se i knjige citaju.

ODGOVORITE
Name

stav

09.05.2016 20:58

Učiteljica koja voli svoje đake, djecu.

ODGOVORITE