EP: Remi kadeta Srbije sa Španijom!

Srbija i Španija igrali nerešeno u 2. kolu Grupe D. Za plasman u četvrtfinale potrebna nam je pobeda protiv Holandije i trijumf Španaca protiv Italijana, a u slučaju ubedljivog rezultata "orlića" dovoljan će biti i remi.

Fudbal 09.05.2016 | 18:40
EP: Remi kadeta Srbije sa Španijom!

Situacija u Grupi D na Evropskom prvenstvu za kadete u Azerbejdžanu se baš zakomplikovala.

Najvažnije je da Srbija i dalje ima priliku da se nađe među osam najboljih selekcija na Starom kontinentu uzrasta do 17 godina.

Tim koji je selektirao Ilija Stolica je posle poraza od Italije (0:1) osvojio prvi bod na EURU i to u duelu sa Španijom - 1:1 (0:1). Strelci su bili Ruiz u 4. i Dejan Joveljić iz penala u 59. minutu.

O konačnom plasmanu odlučivaće se 12. maja, tačno u podne.

Jasno je da Srbija mora da pobedi Holandiju, a ako to učini sa dva i više golova razlike odgovaraće joj i remi između Italije i Španije, koji se sastaju u isto vreme. Holandija je u ponedeljak bila bolja od "azura" 1:0.

Može da se dogodi da Srbija pobedi i ne prođe. I to da dobijemo Holandiju 1:0, a da Italija i Španija remiziraju.

PAROVI 3. KOLA

Srbija - Holandija
Italija - Španija

TABELA: Španija 4 (+2), Italija 3 (0), Holandija 3 (-1), Srbija 1 (-1)

SRBIJA: A. Popović, J. Popović, Devetak, M. Ilić, Bošnjak, L. Ilić, Maksimović, Joveljić, S. Ilić, N. Petrović.

ŠPANIJA: Penja, Roblez, Brandaraiz, Zabarte, Buskets, Mbula, Morlanes, Ruiz, Martin, Subias.

Španija je rano stigla do vođstva, što je "orlićima" u velikoj meri otežalo posao. Ruiz je već u trećem minutu, na asistenciju Mbule, doveo "furiju" u prednost - 1:0.

Puleni Ilije Stolice nisu prikazali dobru partiju u prvom delu, ali su zato u nastavku bili znatno bolji.

Prvo je šansu imao Luka Ilić, da bi nekoliko minuta kasnije sudija pokazao na "kreč" posle starta golmana Penje nad Stefanom Ilićem. Loptu je u mrežu sa 11 metara smestio Dejan Joveljić.

Zatim je Popović odlično intervenisao posle udarca Buskesa, ali mu se revanširao Penja nakon pokušaja Luke Ilića. Bila je to odlična prilika da "orlići" povedu i otvore vrata četvrtfinala.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar