Bata Živojinović u teškom stanju

Velikanu srpskog glumišta Velimiru Bati Živojinoviću amputirana je noga kako bi preživeo. Čuveni Valter bije bitku za život zbog gangrene koja je u međuvremenu napredovala

Srbija 09.05.2016 | 08:00
Bata Živojinović u teškom stanju

Bata je pre nekoliko dana prebačen iz Bolnice "Sveti Sava" u KBC "Dedinje", gde je izvršena operacija. Kako dnevni list "Alo" saznaje, lekarski konzilijum je bio jednoglasan u odluci da bi legendarnom glumcu trebalo amputirati bolesni deo noge, ali je konačnu odluku donela porodica.

"Tačno je da je Bata prebačen u KBC "Dedinje" zbog uznapredovale gangrene, za koju mi nemamo sredstva kako bi je sanirali. Znamo da je operacija noge bila u pitanju i do sada je verovatno i izvršena, ali ne znamo u kom obliku. Bata je u svakom slučaju u sigurnim rukama", kaže izvor iz Bolnice "Sveti Sava".

Na žalost ove informacije potvrdili su i iz KBC "Dedinje", ali uz ne tako dobre vesti o Živojinovićevom zdravstvenom stanju.

"Bata je operisan u petak i noga mu je amputirana iznad kolena. Trenutno se nalazi u šok sobi gde je na aparatima za disanje. Još uvek je rano da bi mogli da govorimo o bilo kakvim prognozama njegovog zdravstvenog stanja", kažu iz ustanove u kojoj se Bata trenutno bori za život.

Iste vesti o glumčevom zdravstvenom stanju potvrdila je i Batina ćerka Jelena, dok supruga Lula nije bila u stanju da govori za medije.

Dijabetes otežava stanje

S obzirom na to da Bata već godinama boluje od dijabetesa, ova bolest dodatno otežva situaciju postoperativnog postupka. Osim dijabetesa, Živojinović ima i bolesno srce, kao i probleme s perifernim arterijama, što takođe pogoršava suituaciju. O njemu svo vreme brine tim doktora.

Izvor: Informer

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Zis

09.05.2016 06:16

Valtere ne daj se!

ODGOVORITE
Name

Trebinje

09.05.2016 06:17

Sto skoriji oporavak legendo! Izdrzi! Bog ce dati da se oporavis! Sretno

ODGOVORITE
Name

Milos

09.05.2016 07:19

Legendo ljudino neka ti je bog nada ⛪️

Name

Ult 1

09.05.2016 07:16

Legendo i dass nam jedini iz nase nam juge

ODGOVORITE
Name

Edo

09.05.2016 07:44

Bog ti dao snage Valtere ,izdrzi i tu bitku

ODGOVORITE