Danas je kralj Engleske! A ne tako davno ukradenim biciklom bježao iz hladne Škotske!

Rijad Marez otkrio za do sada nepoznatu anegdotu...

Fudbal 10.05.2016 | 12:00
Danas je kralj Engleske! A ne tako davno ukradenim biciklom bježao iz hladne Škotske!

Fudbalska planeta samo o tome priča: Hoće li Lester Siti uspeti da šokira svet i zaista osvoji titulu najboljeg u Premijer ligi? Sve oči su uprte u kapitena Vesa Morgan i ludu družinu Klaudija Ranijerija. Pre svih na Rijada Mareza, ranije ove nedelje proglašenog za najboljeg igrača Premijer lige u izboru kolega fudbalera.

"Kralj Engleske", vrišti naslov sa naslovne strane Ekipovog magazina koji sadrži i 12 strana intervjua sa Lesterovim asom. Prvo pitanje verovatno bi postavio svaki novinar: Hoćete li izdržati pored svih ovih očekivanja?
"Iskreno, živimo u nekom našem malom mehuru", hladnokrvno odgovara Marez, svestan da narod voli iznenađenja, a da bi Lesterov uspon na tron bio ravan čudu.

Uz ogradu da ni Lester nije sasvim mali, već da samo simbolizuje večitu klasnu borbu.
"Da, nemamo najbolje igrače, ni najveći budžet, ali naša solidarnost zaslužuje divljenje. Istina, imali smo i sreće, ali kad smo već tu: Sad ili nikad", ostaje na zemlji Alžirac odrastao u Sarselu, severnom predgrađu Pariza.

Uostalom, teško je prihvatiti da je realnost takva. Marez nije od onih kojima se predviđala blistava budućnost. I nije jedini takav u Lesteru. Isto važi i za N’Gola Kantea, Džejmija Vardija, Vesa Morgana.
"Mi nismo programirani da budemo profesionalci. I zato živimo sa nekom doza bezbrižnosti. Smejemo se. Pa ja sam u Sarselu bio igrač kome su stalno govorili da se uozbilji i prestane da se smejem. Ja sam bio taj koji je uvek pravio zvrčke... Volim da se zabavljam. Bio sam dežurna dvorska luda gde god sam igrao u Francuskoj. Ovde u Engleskoj baš i nije tako, mada smo Džejmi Vardi i ja i sada zaduženi za atmosferu u svlačionici. Ranijeri voli kad se smejemo. Samo jednom, na poluvremenu utakmice sa Njukaslom, vikao je na nas. Inače se šalimo čak i sa njim. A on samo govori: Ne, ne, koncetrišite se na fudbal, vi ste Lisice, budite pametni".

A da zaista nije bio oličenje profesionalca najbolje svedoči do sada nepoznata anegdota sa Marezove probe u škotskom Sent Mirenu.
"Bilo je fizički naporno i hladno. Trenirali smo po snegu, nije mi bilo dozvoljeno da odem, pa sam se iskrao, ’pozajmio’ bicikl i pobegao na voz, pa na aerodrom i otišao kući", prisetio se Marez.

Ekip navodi da je prethodno odglumio povredu kako bi uopšte dobio slobodan dan.

Komentari / 0

Ostavite komentar