Novčanik, cipele i kaiš od ljudske kože

Kompanija Human Leather proizvodi novčanike, cipele i kaiševe od ljudske kože. Na njihovom sajtu piše da su proizvodi namenjeni "probirljivoj klijenteli".

Svijet 03.05.2016 | 22:41
Novčanik, cipele i kaiš od ljudske kože

Na britanskom sajtu Human Leather opisano je da se svi proizvodi prave ručno, kao i da ih prave ljudi koji "imaju dugogodišnje iskustvo u obradi najfinije kože na svetu – ljudske kože".

Da sve bude još odvratnije i bolesnije, na ovom sajtu je opisano i da je koža koja se koristi zaista ljudska, dobijena od osoba koje zaveštaju svoju kožu pre smrti, "a najbolja je ona sa leđa i stomaka".

Proizvođači naglašavaju da postoji LISTA ČEKANJA kod poručivanja njihovih proizvoda, kao i da prave ograničen broj proizvoda zbog "osetljive prirode ovog posla i vrste materijala koji se koristi".

(Mondo.rs)

(Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

nista cudno

03.05.2016 20:45

Britanci to rade vec stotinama godina po cijelom svijetu, jedino nama kozu guli nasa vlastita Vlast.

ODGOVORITE
Name

Bolest se leci

05.05.2016 05:42

Ako je to ta buducnost u koju nas vode mozda cak neki sa "probirljivom" obucom,novcanikom i kaisem, onda je bolje ziveti bez buducnosti sa "probirljivim" proizvodjacima i "probirljivim" potrosacima.Takvi su u neka moralna vremena gorili na lomaci.Ima nekih koji su u stanju zbog nedostatka "resursa" da svasta urade.Stvarno,nit` goreg vremena,nit` gorih ljudi.Bogoljub

ODGOVORITE