Putin daje besplatno zemlju na istoku

Predsjednik Rusije Vladimir Putin potpisao je zakon o davanju građanima da besplatno koriste zemlju na Dalekom istoku, navodi se na zvaničnom portalu za pravne informacije.

Svijet 02.05.2016 | 16:10
Putin daje besplatno zemlju na istoku

Sada svaki građanin Rusije može da iskoristi svoje pravo da na rok od pet godina dobije na korišćenje najmanje hektar zemlje koja se nalazi u vlasništvu države ili opštine. Ona se može nalaziti na teritoriji Republike Saha (Jakutija), u Kamčatskom, Primorskom i Habarovskom kraju, Amurskoj, Magadanskoj i Sahalinskoj oblasti, Jevrejskoj autonomnoj oblasti ili Čukotskom autonomnom okrugu.

Nakon isteka pet godina zemlja se može uzeti u zakup ili dobiti u vlasništvo. Pritom, kupoprodaja dobijene zemlje nije dozvoljena.

Ona se ne može davati u zakup ili na korišćenje strancima, kompanijama, kao ni ljudima bez državljanstva. Nacrt zakona je bio izrađen po nalogu Vladimira Putina.

Prema istraživanju, 63 odsto stanovnika Dalekog istoka smatra da će besplatno davanje zemlje povećati standard regiona. Početkom marta Ministarstvo ekonomskog razvoja je predložilo da se stanovništvu besplatno dodijeli zemlja koja se ne eksploatiše.

(Sputnjik)

(Foto: Sputnik/ Alexey Kudenko)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

zumba

02.05.2016 14:25

Je li mu ostala od babe da djeli.To je narodna zemlja.

ODGOVORITE
Name

Boki

02.05.2016 17:31

Ti ces ga pitas sigurno babin

Name

VRS RVI

02.05.2016 19:01

Izgleda da ti je geografija slaba strana.Pogledaj malo kartu da možeš vidiš a i da pročaš da je RUSIJA NAJVEĆA DRŽAVA NA SVIJETU.Ima mjesta za sve, i više od toga. Šteta što nemam rusko državljanstvo.

Name

neutralan

02.05.2016 15:14

Interesantno, Rusi dijele dzaba zemljiste a Srbi opet najvise na zapad zele...

ODGOVORITE
Name

Re neutralan

03.05.2016 14:47

Bas tako jarane,Srbima puna usta Rusa a niko se ne seli u Rusiju nego u zapadne zemlje i ono malo njih sto su radili u Rusiji neko vrijeme su izvarani.