Kompanija „Studen“ podržava Tuku i Olimpijski komitet BiH

Prva uzdanica malobrojnog olimpijskog tima BiH, atletičar Amel Tuka ugovorio je danas podršku za pripreme i put u Rio, a Olimpijski komitet BiH dugoročnu saradnju sa Kompanijom „Studen holding“ u Brčkom.

Bosna i Hercegovina 28.04.2016 | 20:04
Kompanija „Studen“ podržava Tuku i Olimpijski komitet BiH

„Obradovan sam podrškom koja će mi pomoći da što uspješnije obavim pripreme koje su podređene što boljem uspjehu na Olimpijadi u Brazilu. Ovo je dodatni motiv da ostvarim cilj – ulazak među osam najboljih na planeti, a finale je uvijek priča za sebe u kojoj se,

zašto ne, juri i medalja“, rekao je Amel Tuka.

Nigdje nema uspješnog sporta bez podrške privrede, rekao je direktor Uprave „Studen holdinga“ Ilija Studen i najavio nastavak društveno-odgovornog poslovanja i ulaganja u uspješne sportiste i mlade u BiH.

U Olimpijskom komitetu vjeruju da će podrška iz „Studen holdinga“ biti najbolji poziv za ugovaranje saradnje jer su, naglasio je potpredsjedjnik OI Siniša Kisić, „sportisti najbolji ambasadori i svoje zemlje i njenih privrednika“.

Amel Tuka je posjetio proizvodne pogone Kompanije i susreo se sa zaposlenim koji su mu poželjeli uspjeh i medalje na Evropskom prvenstvu i Olimpijskim igrama ovog ljeta u Amsterdamu i Riju.

BN televizija

Komentari / 0

Ostavite komentar