Prljava kampanja Dveri protiv SRS

Srpska radikalna stranka najoštrije demantuje navode Srpskog pokreta Dveri o postojanju navodnog dogovora srpskih radikala i premijera Aleksandra Vučića. Prećutni dogovor sa Vučićem postigli su upravo predstavnici koalicija Dveri-DSS i SDS-LDP-LSV, koje režim, pritisnut od strane američkog ambasadora, na silu želi da uvede u Narodnu skupštinu.

Srbija 28.04.2016 | 22:55
Prljava kampanja Dveri protiv SRS

Srpski pokret Dveri u svom saopštenju navodi neistinitu informaciju da je prof. dr Vojislav Šešelj demantovao sopstvene rezultate iz izborne noći, u kojima je saopšteno da koalicija Dveri i DSS ima 6,62% glasova. Čelnici Srpskog pokreta Dveri očigledno nisu razumeli da je Srpska radikalna stranka u izbornoj noći saopštavala preliminarne rezultate na osnovu obrađenih 4% biračkih mesta, a ne konačne izborne rezultate.

Na osnovu preliminarnih rezultata pristiglih u izborni štab Srpske radikalne stranke, saopšteno je da je pokret Dveri i DSS osvojio 6,62% glasova a Srpska radikalna stranka 9,02% glasova.

Potpuno je logično da su se izborni rezultati menjali sa svakim pristiglim zapisnikom. Nije samo procenat osvojenih glasova Dveri i DSS opao, već se isto dogodilo i sa Srpskom radikalnom strankom, s obzirom na to da smo prema prvim prognozama imali preko 9% osvojenih glasova, a sada imamo nešto više od 8%.

Sa druge strane, naše analize su pokazale da je pokret Dosta je bilo osvojio više od 5%, iako im je naš izborni štab na osnovu obrađenih 4% biračkih mesta izračunao rezultat od 4,8% glasova.

Potpuno je logično da se procenti osvojenih glasova menjaju u toku prebrojavanja glasova. Činjenica da je procenat osvojenih glasova Dveri-DSS navodno fiksiran na 5%, iako se povećava broj prebrojanih listića, jasan je pokazatelj da se ovoj koaliciji veštački omogućava prelazak cenzusa. Naši predstavnici u Republičkoj izbornoj komisiji su imali prilike da se uvere da ni koalicija Dveri-DSS, ni koalicija SDS-LDP-LSV nisu prešle cenzus.

Umesto niza apsurdnih pitanja koje Srpski pokret Dveri upućuje pristalicama, članovima i glasačima Srpske radikalne stranke, aktuelno je samo jedno jedino pitanje: zbog čega su predstavnici koalicije Dveri-DSS u izbornoj noći otišli u sedište Demokratske stranke na sastanak sa američkim ambasadorom?

Pozivamo predstavnike Srpskog pokreta Dveri da polože račune javnosti i priznaju o čemu su razgovarali sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država i šta su mu sve obećali u zamenu za prelazak cenzusa.

Srpska radikalna stranka nema ništa protiv ulaska Dveri-DSS u Narodnu skupštinu Republike Srbije, ali samo ukoliko oni osvoje dovoljan broj glasova za prelazak cenzusa. Na ovim izborima to se nije dogodilo i naša je obaveza da ukažemo na pokušaj izborne krađe i prekrajanja volje građana Srbije.

Ovo je treći put da Srpski pokret Dveri nije u stanju da pređe cenzus i treći put da se plasiraju izmišljene priče o tome kako su navodno oštećeni brojanjem glasova.

Srpska radikalna stranka neće reagovati na prljavu kampanju koju sprovodi Srpski pokret Dveri, ali će dosledno insistirati na poštovanju izborne volje građana Srbije i ponavljanju izbora na svim biračkim mestima na kojima su uočene nepravilnosti.

Saopštenje SRS

Komentari / 18

Ostavite komentar
Name

Vlado Banja Luka

28.04.2016 12:31

Seselj izdajnik! Nevjerovatno sta izjavljuje!? Brani Vucica koji ima 48% glasova i zeli patriote iz Dveri da gurne ispod cenzusa... Strasno! Sad je jasno zasto je Hag pustio Voju...

ODGOVORITE
Name

daka

28.04.2016 13:22

Lado pojma nemas o cemu pricas cu seselj izdajnik?! Pa dveri su americki projekat kakva crna patrioska prica raspitaj se malo ne mlati gluposti

Name

W

28.04.2016 13:23

Je li to za Dveri rece da su patriote!? Strasno

Name

milica

28.04.2016 14:43

Šešelj izdajnik? O Bože, svima vam se uvukao Dodik u glavu, samo blebećete o izdajnicima. Šešelj je jedini normalan političar u Srbiji i dosljedan oduvijek.

Name

dss

28.04.2016 14:56

Seselj je izasao iz zatvora na lijecenje u Srbiju. U tome su mu pomogli ruski i srpski ljekari,ali ne samo oni. Iza toga stoje i ruski obavjestajci koji su u kontaktu sa Hagom trazili da se Seselj oslobodi i da ucestvuje na izborima. Rusi su smatrali da ce Seselj svrgnuti Vucica. Madjutim to se nije desilo kako je planirano,jer Vucic svojom politikom ne odgovara Rusima pa su pokusali da to urade na jedan perfidan nacin. U tome nisu uspjeli ni Seselj a ni Rusi,sta dalje slijedi vidjecemo.

Name

Владо Бања Лука

28.04.2016 15:10

За Даку и Милицу: зашто Шешељ до сада нити једном једином реченицом није напао издајника Вучића, човјека који је Бриселским споразумом предао Космет Шиптарима и Западу!? А напада Тому Николића? И сада Двери које су једва прешле цензус? Шта, вУЧКо је патриота, а Тома и Бошко Обрадовић издајници!? Размислите мало, мућните главом...

Name

mami

28.04.2016 15:10

Seselj! Originalan, jedan, jedini, genijalan, briljirao u Hagu u koji je sam otisao! Da ga bog pozivi! Da je vise politicara njegovog kova gde bi nam bio kraj! Po kratkom postupku bi zavrsio sa kriminalcima sto su nam upropastili drzavu!

Name

atb

28.04.2016 12:51

Kakve su dveri patriote kad se sastaju sa dosmanlijama

ODGOVORITE
Name

Vlado Banja Luka

28.04.2016 13:02

Za ATB: Pa kakvo sada ponovno brojanje glasova kad vas vodja, izdajnik VUCKo, u izbornoj noci rece da "su izbori prosli u najboljem redu i da nema nikakvih prituzbi"!? A danas naredio svojima iz RIK da ponovo broje 99 vreca sa glasovima. Kakav je to premijer, kakav je to RIK, ko hoce da pokrade izbore?? Dveri??

Name

Seki Seki

28.04.2016 13:13

Seki brate podrzavam te i nadao sam se da ces raditi ono sto si obecao, a to je borba protiv izdajnika Tome i Ace (izmedju ostalog). Cemu napadanje Dveri koje nisu partija koja je u vlasti? To apsolutno nema smisla i daje osnovu onome sto oni tvrde, a to je da si mozda u dilu sa AV sto ti nece ici na cast.

ODGOVORITE
Name

атб

28.04.2016 14:15

Ja sam samo rekao da Dveri ni Dss nisu istinske patriote, ja nemam nista protiv da oni udju u skupstinu, i kako mozes reci da je Seselj izdajnik

ODGOVORITE
Name

Владо Бања Лука

28.04.2016 15:06

за АТБ: па ако Шешељ брани Вучића, а напада Двери које имају подршку 5%, онда Шешељ или: а) није нормалан; б) у дилу је са издајником Вучићем. Неме трећег... шешељ свима свашта може замјерити-само у скупштини не би ништа могао рећи Бошку Обрадовићу!

Name

Kiki

28.04.2016 14:55

Seselj ce to parlamentarno sa pistoljem u skupstini da rascisti.

ODGOVORITE
Name

Загор

28.04.2016 15:15

Чуј Владе и Секи Секи! Нити Шешељ брани АВ-а, нити гура Двери под цензус, он одговара на претходни напад Санде и Бошка (Двери и ДСС)! Шешељ је потпуно у праву, а вас двоје идите мало просипајте мржњу по својим порталима!

ODGOVORITE
Name

Citat

28.04.2016 23:33

Teoretičar Nikolo Makijaveli je rekao da politika nema nikakve veze sa moralom, a još manje je ostvarivanje Božje volje, već je borba za dolazak na vlast.

ODGOVORITE
Name

Citat

28.04.2016 23:50

Kod nas ( a mozda i sire :( na sceni je : makijavelizam, a to znaci da cilj opravdava sredstvo....Makijaveli je rodjen u petnaestom vijeku. Bilo je nekih uspona poslije njega, ali ocito je, padamo svi zajedno.....vozimo u rikvercu...Dokle?

ODGOVORITE
Name

rs

28.04.2016 23:55

U Srbiju srbuju samo hercegovci .....srbijanci se bave prodajom i kradjom beba,izdajom drzave,medjusobnim izdajama i zabijanjem nozeva u ledja.Seselju je bolje da dodje u RS.....vise bi ga postovali i cijenili i vise bi uspjeha imao.

ODGOVORITE
Name

789

29.04.2016 00:36

7

ODGOVORITE