Nemušti rat Lorenca i Rosija skriven zavetom ćutanja!

Paravan u boksu nije dovoljan da ne čujem Lorenca i njegove saradnike, iskren je Valentino od Italije!

Ostali sportovi 30.04.2016 | 11:40
Nemušti rat Lorenca i Rosija skriven zavetom ćutanja!

Španska „babaroga“ Horhe Lorenco je na teškim mukama. Ne uspeva ped razjarenim španskim novinarima da opravda nedeljni kiks. Popularnost u anketi zvanične Moto GP internet stranice posle poslednje trke pala mu je na svega sedam procenata. Jad i beda je snašla, pa nije teško zaključiti da bi sudeći po rejtingu za Lorenca najbolje bilo da se sezona završava sutra. U Dukatiju ga čeka novi život i nova sredina u kojoj nema „strašnog“ Rosija iza paravana...

Da Lorenco i Doktor vode „nemušti rat“, kriju se jedan od drugog iza paravana koji deli boks Jamahe na pola. Ekipa ih je ućutkala, pa se ni jedan ni drugi se ne oglašavaju po pitanju takozvane timske saradnje koje faktički nema. Ne gledaju se ali ostaje problem nemoguće zvučne izolacije na koju se između redova žali Doktor. To mu smeta, pa mu je izletelo da bi najradije voleo da ne čuje kolegine pripreme pred trku...
„Ne vidimo se, odnosno retko smo u vizuelnom kontaktu. Najbolje je da se i jedan i drugi potpuno nezavisno spremamo za trku. Postoji paravan koji nas deli, ali ja znam da je on tu“, rekao je Doktor sput.

Naime, oboica su juče u Herezu nakond nedeljne trke trenirali, i spremali se za Veliku nagradu Francuske. Doktor je zadovoljan pripremama i tvrdi da mu odgovara standardni rezervoar za gorivo koga sada nosi njegova „jamaha“.
„Nismo puno eksperimentisali. Sve funkcioniše poprilično dobro, tako da razloga za krupne mehaničke zahvate nema. Probali smo ti verzije nove prednje Mišlenove gume. Tu smo imali sitne korekcije, ali se sve potpuno uklapa tako da mogu da kažem da iz Španije nosim dobre utiske“, rekao je Rosi juče posle celodnevnog testiranja.

Lorenco se isto bavi pneumaticima, ali njegove muke su dosta veće. Da podsetimo on je optužio loše bočno držanje Mišlenovih guma za gubitak prvog mesta na Velikoj nagradi Španije.
„Radimo na pneumaticima. Videli ste sve na trci. Na dobrom smo putu da rešimo problem koji je čisto tehničke prirode. Zadovoljan sam. Izlazimo na kraj sa tim pa se nadam da na sledećj trci neće biti problema“, tvrdi Horhe Lorenco koji sada mora u žestoku ofanzivu kako bi povratio poljuljani rejting.

Komentari / 0

Ostavite komentar