Najveći svjetski lideri rođeni su u znaku...

Najmanje je verovatno da će u predsedničkoj fotelji biti oni rođeni u znaku Device, jer su one na vlasti trenutno u tek 12 država.

Svijet 26.04.2016 | 19:39
Najveći svjetski lideri rođeni su u znaku...

Rešili smo da se pozabavimo malo predsednicima država i njihovim horoskopskim znacima. Da li je sudbina jedne nacije ili sveta zapisana u zvezdama? Odnosno, šta za svet znači činjenica da je najveći broj šefova država po horoskopu – Škorpija.

Oni su lideri u čak 22 države, a među njima je bivši premijer Australije Toni Abot i iranski predsednik Hasan Rohani. Ekipu Škorpija mogla bi pojačati i kandidatkinja za predsednika Amerike Hilari Klinton, koja je takođe Škorpija.

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović rođendan slavi predzadnjeg dana aprila, a rođena je u znaku Bika. U tom su znaku bili rođeni i Adolf Hitler i Sadam Husein, ali i 13 sadašnjih predsednika država među kojima su oni iz Iraka, Finske, Švajcarske i Kanade.

Foto: Profimedia/Alamy

Prvi čovek Amerike Barak Obama je rođen u znaku Lava. On je jedan od 18 liderskih Lavova među kojima je i francuski predsednik Fransoa Oland.

U predsedničkim foteljama sedi i isti broj Strelaca, među kojima je bio i Vinston Čerčil. Prate ih u stopu Blizanci koji su na čelu 17 država, a rođendane tada između ostalih slave čelnici Bosne i Hercegovine, Mađarske, Bugarske i Ukrajine.

Vinston Čerčil desetak dana nakon što je postao britanski premijer. Foto: Wikimedia Commons/British Government

Rakovi su na vlasti u 16 država sveta, a među njima su Nemačka, Kina i Ujedinjeni Arapski Emirati.

Bivši severnokorejski predsednik Kim Il – Sung bio je Jarac, a Ribe vladaju u 15 država. U tom je znaku rođena i kraljica Elizabeta, a među Ribama su sadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić, zatim predsednici Turske, Monaka i Islanda.

Foto: AP/Tanjug

Gandi je, po horoskopu, bio Vaga, a u istom znaku rođeni su lideri Velike Britanije, Češke i Estonije.

Najmanje je verovatno da će u predsedničku fotelju sesti oni rođeni u znaku Device, jer su one na vlasti trenutno u tek 12 država među kojima je i sirijski predsednik Bašar al Asad, zatim čelnici Slovenije, Makedonije, Japana.

Astrolog i tarot-tumač: Marko Voronjin

(Telegraf.rs)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Draž

26.04.2016 17:49

Kolinda među svjetskim liderima?O Bog vas pomogao

ODGOVORITE
Name

Pazi pazi

26.04.2016 17:58

Kolinda i Adolf rodjeni u istom znaku - interesantan podatak!?

ODGOVORITE
Name

Primjedba

26.04.2016 18:11

U BiH nisu blizanci ima ih 3

ODGOVORITE
Name

небитно

26.04.2016 21:00

Па онда су тројке а не близанци

Name

Ja

27.04.2016 09:31

A kradu za sestorke...