Crna nedjelja na putu Banjaluka – Jajce

Milica Kukić (25) iz Laktaša, Milan Inđić (50) iz Bijeljine i neidentifikovana žena stradali su u saobraćajnim nesrećama kada su automobili u kojima su putovali sletjeli u Vrbas.

Republika Srpska 25.04.2016 | 22:43
Crna nedjelja na putu Banjaluka – Jajce

Tijelo Kukićeve iz automobila pasat izvučeno je danas, a u nedjelju škoda u kojoj se nalazila žena čiji identitet nije utvrđen.

Prema poslednjim informacijama i dalje traje potraga za Inđićem, dok je automobil kojim je sletio pronađen.

Nesreća u kojoj je stradala Kukićeva desila se u mjestu Karanovac, kod Banjaluke, u nedjelju oko 14 časova, kada je automobil koji je vozio Danilo Rakić (29), krećući se iz pravca Mrkonjić Grada, iz neutvrđenih razloga sletio s puta i survao se niz provaliju duboku dvadesetak metara i završio u rijeci. On je uspio da se spase, dok je nesrećna djevojka ostala zarobljena u automobilu.

Prema tvrdnjama pojedinih svjedoka, Rakić, inače zaposlen u MUP-u Republike Srpske, pokušao je da je spase. Zadobio je teže povrede i liječi se u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci.

Sve se desilo u blizini mosta u ovom naselju, u krivini gdje je prije mjesec dana takođe stradao jedan vozač. Mještani Karanovca ogorčeni su na nadležne jer dio puta gdje se redovno gube životi nije obezbijeđen zaštitnom ogradom.

Kako saznajemo, u pitanju je bio mladi par koji je u junu planirao vjenčanje, a kobnog dana dijelili su pozivnice prijateljima za najveći dan u njihovim životima.

Dodajmo da je Milica rođena na Cvjetnu nedjelju, a na isti dan je, nažalost, i poginula. Nešto ranije prava drama odigrala se nekoliko kilometara uzvodno u mjestu Surjan, kod Mrkonjić Grada.

Oko 13 sati u Vrbas je sletio džip tojota, u kojem su se pored stradalog Inđića, koji je vozio, nalazili i Željko Ostojić (56) i Ninoslav Sović (28) iz Bijeljine, a koji su nekako uspjeli da se spasu. Policija i ronioci ubrzo su krenuli u potragu koja je šokirala sve prisutne.

Naime, ispod džipa pronađen je automobil škoda slovenačkih tablica s tijelom žene za koju se ne zna kada je sletjela u rijeku.

Iz Okružnog tužilaštva Banjaluka danas su rekli da je naložena obdukcija stradalih, te da je tužilac naložio preduzimanje svih potrebnih radnji da se ovi slučajevi rasvijetle.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

tuga

25.04.2016 20:45

Što je tako opasno kod Karanovca. Kako voze, prolazim svaki mjesec, ne mogu da shvatim šta je to. Pod hitno staviti ogradu, ako je kakve koristi. Šta je u glavama vozača?????

ODGOVORITE
Name

Re

25.04.2016 22:02

Samo još da neko objasni, kakva bi to ograda mogla da zadrzi auto koji juri 150/h, a upravo je objavljeno da je jedan od njih tom brzinom provalio ogradu koja je predvidjena da zadrzi brzinu do 80/h? Na snimku se lijepo vidi da je od siline udara unisteno bar 20 m zastitne ograde. Dakle, ko je kriv za sve ove nesrece?

Name

lijan

26.04.2016 04:39

Uzasa i katastrofe cetiri zivota zbog glupe voznje!!!!!Tako uludo zivote upropastiti.u jednom danu na isti nacin i u istoj rjeci nastrdati cetiri osobe!?!?!?Neopisava glupost koliko ljudi lijece neke svoje komplekse kad su za volanom.jos sto je crnje povuku u smrt za sobom ljude ni krive ni duzne!!!!!!!!!!!!!!!!!

Name

legija

25.04.2016 20:50

Saucesce porodicama...Strasno!!Zasto AMS i oni sto odrzavaju puteve covjece nestave bankine duple,na nekim dionicama ih u opste nema....

ODGOVORITE
Name

Re:

25.04.2016 22:52

Банкина је нешто друго. Ако мислиш на дуплу ограду, она се поставља на дионицама гдје је допуштена брзина до 80/сат. На овој дионици је ограничење 60, а негдје и мање. За толику брзину једнострука ограда је довољна и задржала би чак и камион, али ако се том дионицом вози за дупло брже од ограничења, онда ту нема ни спаса, ни памети и тачка! А, овај један од њих је возио око 150/сат, како је саопштила полиција. Срећа у несрећи је што се такви нису запуцали том брзином у некога ко савјесно вози и поштује правила. Побију породицу, добију пар мјесеци условно, таман да купе још бржи ауто, па поново. На крају заврши овако. То нису саобраћајне несреће, то су убице на путу! Нека ми замјери ко хоће, а сигурно неће ни један професионални возач или неко са дугим возачким стажом.

Name

KOMSIJA

25.04.2016 21:08

Saucesce POrodicama. A i to je sramota i to cjeli put BL-Jajce tu covjek mora slaviti kad dodje ziv kuci, Invenstirane su ogromni novci za par ljubitelja voznje camcima koja se koristi 3 dana u godini od nekoliko ljudi. To je put od austrougarske koji u nikakvom pogledu ne zadovoljava danasnje potrebe i za ove vrstu teretnih vozila. Isto je zalosno da nasi strucnjaci za Saobracaj slijepi na obadva oka.

ODGOVORITE
Name

ReRe

26.04.2016 04:34

Potpisujem svako slovo koje si napisao..pozz

ODGOVORITE