Ugljevičanin šampion BiH u bodibildingu

Igor Jevtić iz Ugljevika prvak je BiH u jednoj od najpopularnijih bodibilding kategorija, Men physique kategoriji.

Bosna i Hercegovina 25.04.2016 | 18:25
Ugljevičanin šampion BiH u bodibildingu

Prvenstvo Bosne i Hercegovine u bodibildingu održano je po sedamnaesti put, a ovoga puta centar dešavanja bila je Sportska dvorana u Sarajevu, na čijoj bini se pojavila većina takmičara koji spadaju u sami vrh BiH, kada je u pitanju ovaj sve popularniji sport.

Takmičari su bili razvrstani u 12 kategorija, a na kraju su prisutni gledaoci bili u prilici vidjeti i okršaje najboljih u apsolutnoj kategoriji.

Šampion u Men physique kategoriji, trenutno najpopularnijoj kategoriji u svijetu fitnesa, postao je Ugljevičanin Igor Jevtić.

„Ovo je kategorija u kojoj se ocjenjuje apsolutno sve od imidža, lica, tjelesnih proporcija: uskog struka, širine ramena, tena kože, poziranja. Konkurencija je bila jaka, uzevši u obzir da se neki takmičar takmiče već par godina i napredovali su u ovoj kategoriji, kaže za InfoBijeljina fitness instruktor Igor Jevtić.

Ovom titulom Jevtić je ostvario plasman i učešće na Evropskom prvenstvu koje će se održati od 4 - 8. maja u Santa Susana u Španiji.

Izvor: Info BN

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

JSO

25.04.2016 17:19

Sve je to na hemiji i steroidima, nema tu nista lijepo.A

ODGOVORITE
Name

Kiki

25.04.2016 20:02

Tesko ti je to ovde Igore prezentirat i od toga zivjet. Ovde ide rakija,slanina,cvarci,cevapi,snicla... Poznajem licno par ljudi koji zive od te vrste sporta al u Americi ,Engleskoj i Svedskoj.

ODGOVORITE