Baždarević: Svaka čast Džeku, a Pjaniću savjet...!

Selektor Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević je prokomentarisao spekulacije o mogućim odlascima Edina Džeka i Miralema Pjanića iz Rome.

Fudbal 21.04.2016 | 18:40
Baždarević: Svaka čast Džeku, a Pjaniću savjet...!

Kapiten "zmajeva" Edin Džeko često je u posljednje vrijeme na meti kritika javnosti u Italiji i često ga mediji preseljavaju u klubove od Engleske, preko Njemačke do Turske.

Na Ostrvu je ostavio veliki trag noseći dres Mančester sitija s kojim se okitio titulom, a šampionsku "salataru" osvojio je i u njemačkoj Bundesligi braneći boje Volfsburga.

Selektor BiH Mehmed Baždarević se u izjavi za "Dnevni avaz" osvrnuo na mogućnost da Džeko napusti rimsku "vučicu".

"Moram odmah reći - Svaka Edinu čast. Imao je težu povredu, promijenio sredinu, došao u ekipu koja nije baš najbolja, promijenio trenera, ali sve to dobro podnosi. Mnogo trči, radi, dao je i desetak golova i sve kritike koje trpi su neosnovane. Treba li da promijeni klub, ne znam, ali ako se odluči na to, svaka ekipa će se usrećiti s njim", rekao je popularni Meša.

Džekov saigrač iz Rome i reprezentacije BiH Miralem Pjanić je odličnim partijama u Italiji skrenuo pažnju najvećih i najbogatijih klubova Evrope koji bi ga rado vidjeli u svojim timovima.

"Ako Miralem stvarno želi nešto više, da osvaja titule i najozbiljnije igra u Ligi šampiona, onda mu je trenutak da ide. Ali, ako želi da ostane tamo gdje igra dobro i gdje ga vole, onda je Roma ono što mu treba", podvukao je selektor "zmajeva".

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

JA

21.04.2016 17:47

Dzeko je bio samo Legenda u Wolfsburg,a nakon toga je propao nacisto!!!!Moje misljenje!Pozzz

ODGOVORITE
Name

Zmaj

21.04.2016 20:23

Ja isto mislim da je u Wolfsburgu bio najbolji a sve ostalo je prosijek.