Širer: Benites je dao nadu Njukaslu!

Legendarni engleski fudbaler Alan Širer rekao je da je menadžer Rafael Benites dao nadu Njukaslu i da je trebalo da bude doveden ranije.

Fudbal 22.04.2016 | 20:40
Širer: Benites je dao nadu Njukaslu!

Do kraja sezone u Premijer ligi je ostalo četiri kola, a Njukasl posle remija rezultatom 1:1 sa Mančester Sitijem drži pretposlednje mesto na tabeli, sa dva boda manje od Noriča, koji je prvi iznad opasne zone.

Benites je na klupu ‘Svraka’ stigao u martu i po Širerovom mišljenju vidi se uticaj španskog stručnjaka,

“Sada postoji mala nada koje nije bilo pre nekoliko nedelja. Trebalo je da ga dovedu ranije. Da su to uradili, mislim da ne bismo bili u ovoj poziciji”, naglasio je Širer.

Širer, koji je postigao rekordnih 206 golova za Njukasl tokom deset sezona, istakao je da je Benites doprineo promeni atmosfere na “Sent Džejms parku”.

“Jasno je da poslednje utakmice pokazuju da sada postoj zajedništvo. Navijači cene to što igrači daju sve od sebe”, istakao je Širer.

Proslavljeni engleski fudbaler je naglasio da je Njukasl sam sebi dao šansu i pohvalio je Benitesa zbog izbora tima.

“Promenio je tim i zaslužuje da mu se oda poštovanje zbog toga. Bilo mu je potrebno vreme da razume svoje igrače, ali je i neke bitne igrače izostavio nekoliko puta – Aleksandra Mitrovića i Džondža Šelvija. Postoji razlog zašto im ne daje priliku, jednostavno ne daju dovoljno timu”, rekao je Širer.

Komentari / 0

Ostavite komentar