PL: Sitiju samo bod u Njukaslu!

Fudbaleri Njukasla i Mančester sitija odigrali su nerešeno 1:1, u duelu 34. kola engleske Premijer lige. Ni igrači Njukasla, ni igrači Sitija ne mogu da budu zadovoljni remijem. Kolarov asistirao, ali kriv za gol.

Fudbal 20.04.2016 | 08:00
PL: Sitiju samo bod u Njukaslu!

Gosti iz Mančestera su se ovim remijem i definitivno oprostili od boprbe za titulu, a do kraja sezone će pokušati da obezbede plasman u Ligu šampiona.

Siti sada ima 61 bod na trećem mestu, jedan više od Arsenala i pet više od Mančester junajteda uz mč više.

Sa druge strane, Njukasl ima 29 bodova i u preostale četiri utakmice će pokušati na volšeban način da izbegne ispadanje u Čempionšip.

Ranije odložena utakmica 27. kola Premijer lige dobro je počela za Mančester siti, 100. prvenstvenim pogotkom Serhija Aguera u dresu "građana", međutim, završila se remijem. Bod Njukaslu doneo je Vurnon Anita, kada je u 31. minutu anulirao prednost gostiju iz 14.

Bek "svraka" sjajno je primio loptu posle dodavanja Muse Sisoka, zatim se "lažnjakom" oslobodio Aleksandra Kolarova i onda precizno, po zemlji, šutirao u dalji ugao.

Reprezentativac Srbije je možda mogao bolje da reaguje u toj situaciji, ali na njegov račun idu i zasluge za pogodak Sitija, pošto je na njegov centaršut iz prekida Aguero precizno šutirao glavom. Argentinac je, međutim, bio u dubokom ofsajdu, ali arbitri su to prevideli...

Pomenuli smo već da je Agueru to bio jubilarni 100. gol u Premijer ligi, a Aniti je bio prvi za Njukasl još od marta 2014. i utakmice sa Hal sitijem.

Drugi naš fudbaler, Aleksandar Mitrović, takođe je bio akter ove utakmice. Napadač Njukasla je u 55. minutu zamenio Papisa Sisea.

Bod u ovom meču ne odgovara ni jednima ni drugima, pošto je Njukasl ostao na pretposlednjem mestu, a "građani" su doveli u pitanje treću poziciju i direktan plasman u Ligu šampiona.

TABELA: Lester 73, Totenhem 68, Siti 61, Arsenal (-1) 60, Junajted (-1) 56, Vest Hem (-1) 53, Sautempton 41, Liverpul (-2) 51, Stouk 47, Čelsi (-1) 44, Everton (-1) 41, Votford (-1) 41, Bornmut 41, VBA (-1) 40, Svonsi 40, Kristal Palas 39, Norič 31, Sanderlend (-1) 30, Njukasl 29, Aston Vila 16.

Komentari / 0

Ostavite komentar