Reklame i na NBA dresovima!

Novca nikad dovoljno...

Košarka 17.04.2016 | 20:20
Reklame i na NBA dresovima!

Na dresovima NBA timova kroz istoriju su mogle da se nađu samo četiri stvari - ime tima, broj i prezime igrača i logo tehničkog sponzora, zajedničkog za celu ligu ("Najk", "Adidas", "Ribok"...)

Počev od sezone 2017/18, u trogodišnjem probnom periodu, svaki tim imaće pravo da na grudi igrača stavi logo svog sponzora, sa kojim će slobodno ugovarati uslove saradnje.

Logo će se nalaziti na levoj strani i biće veličine 6x6 centimetara, poput reklame koja se premijerno mogla primetiti na dresovima Ol star timova Istočne i Zapadne konferencije, zimus u Torontu.

"Sponzorstva dresova omogućiće partnerskim kompanijama da se na jedinstven način povežu sa našim timovima, a dodatna ulaganja pomoći će igri da se dodatno razvije. Uvek razmišljamo o novim načinima da NBA liga ostane konkurentna na svetskom marketinškom tržištu i uzbuđeni smo da vidimo šta će nam doneti trogodišnja primena ovog rešenja", objasnio je komesar lige Adam Silver.

Silver je pre pet godina, kada je još bio prvi saradnik prethodnog komesara Dejvida Šterna, ocenio da bi korporativne reklame na dresovima mogle da donesu timovima oko 100 miliona dolara po sezoni.

Komentari / 0

Ostavite komentar