List Press RS odlazi u istoriju štampe

Vjerni čitatelji lista Press Republike Srpske danas su mogli kupiti posljednji broj ovog dnevnog lista.

Republika Srpska 11.04.2016 | 22:44
List Press RS odlazi u istoriju štampe

Iza vrijedne redakcije banjalučkog dnevnog lista stoji devet godina uspješnog novinarskog rada.

Vijest o gašenju printanog izdanja potvrdio je dugogodišnji novinar lista Press RS Bojan Rečević u kolumni "Odlazi cirkus".

"Nažalost, a vjerovatno i mnogu radost, o danas najavljenom otpremanju polovnih invalidskih kolica Vurdeljine pokojne supruge Šešelju sutra nećete čitati u ovim novinama, kao ni o sijaset drugih važnih stvari koje su vas svakodnevno zanimale i nekog poslovično nervirale.

Dakle, Press RS, nakon devet godina redovnog izlaženja, i kada se saberu svi njegovi objektivni plusevi i minusi, od 12. aprila ide u časnu istoriju ovdašnje štampe", navodi Rečević u svojoj kolumni.

Izvor: N1

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Mišković

11.04.2016 16:22

Mile, pomogli smo koliko smo mogli - nastavi sam... Samo nam Bosku ostavi

ODGOVORITE
Name

Mi sami

12.04.2016 03:39

Hvala bogu ode jedmo Dodikovo medijsko splacilo....puuuu

Name

Nestašica

11.04.2016 16:31

Ne može jedna novinska kuća da opstane zahvaljujući finansiranju od reklama.Ne može bar na ovim prostorima

ODGOVORITE
Name

reciklaza

11.04.2016 16:34

Rezimski cisto rezimski list.kako radili tako i zavrsili

ODGOVORITE
Name

Njegoš

11.04.2016 16:44

Šta je, nema više budžetskih para, Lemi je zavrnuo slavinu.

ODGOVORITE
Name

Zabrinutost

11.04.2016 16:52

Ne treba se pretjerano radovati. Ko zna kakvo će se novo zlo izroditi.

ODGOVORITE
Name

klik

11.04.2016 17:13

Idete na smetliste istorije! Ko s djavolom tikve sadi o glavu mu se lupaju!

ODGOVORITE
Name

vuper

11.04.2016 19:14

Kad jednom uz vlast pa onda hocete biti pametan list koji hoce nesto stidljivo da napise, a da vlas ne dira ne moze. Malo vece gigante vlast je srusila a da nece vas.

ODGOVORITE
Name

Don

11.04.2016 19:55

Jedno s.anje manje na kioscima!

ODGOVORITE
Name

DE GOTHIA

11.04.2016 20:19

"SMRT FAŠIZMU - SLOBODA NARODU"... ŽAO MI JE SAMO RADNIKA PRESS-a KOJI OSTAJU BEZ POSLA, ALI TO JE TAKO, REŽIM SE OSLOBAĐA SVIH NEPOTREBNIH TROŠKOVA... KRIZA JE DOSLA DO GUŠE... OČEKUJE SE TENDER ZA PRODAJU FLOTE OD DVA POSLOVNA MLAZNA AVIONA I PET, ŠEST HELIKOPTERA HELIKOPTERSKOG SERVISA... JER GLAVNI ŠEF VIŠE NEMA GDJE DA LETI, A U BEOGRAD MOŽE I REDOVNOM LINIJOM,,, A SVE KOŠTA...TUGA JE ZAVLADALA U REŽIMSKIM KRUGOVIMA I NAŠE ZGODNE SEKRETARICE POLAKO NAPUŠTAJU JAVNE SLUŽBE I ODLAZE DA BUDU NJEGOVATELJICE U NJEMČKU, IMAĆE BOLJU I SIGURNIJU PLATU A NADAJU SE DOBROJ PRILICI ZA UDAJU...

ODGOVORITE
Name

Haris

13.04.2016 14:37

Meni je ovo stvarno žao što je došlo do gašenja ovoga i to i nekadašnjega dnevnoga lista, i što mi to više nećemo niti tu priliku više ni imati, da možemo otići do neke od ovih kioska i tamo kupiti neki od ovih brojeva ovih dnevnih novina. Što su to one nekada prije izlazile u ovome štampanome formatu.A sada više nije tako.I da se ja ovome nisam baš niti nadao da će jednoga dana doči do ovoga. Da će te novine prestati sa i to tim svojim izlaženjem. Da se to one sada više neće niti štampati. I ja sam za ovo sasvim slučajno bio saznao. Tako, što sam ja bio posetio ovu vašu stranicu na internetu i to i jutros, i tamo ovo pročito za ovaj dotični list. Da on ovo i odlazi u historiju.Pa, sam ja poslije toga posjetio ovu i to njihovu stranicu,gde su oni malo više toga i napisali ovo. I da je meni ovo pomalo žao što je došlo do ovoga svega. I što ja više njih neću moči držati u svojim rukama i čitati kao i što sam nekada ja ovo znao njih čitati. I da će meni sada to u početku biti pomalo neobično da kada ja budem otišo na ovo jedino prodajno mjesto gdje su to dolazile ove novine, da ja to više njih neću tamo niti zateči. I što mi ovo nećemo niti dočekati da izađe ovaj njihov 10-ti rođendan, kada bih oni i trebali njega da ga proslave zajedno sa ovim svojim i to tim čitaocima, kao i čitateljkama. I što će on meni ovo istrašno nedostajati, i faliti mi. I ja ovakvo nešto nisam niti ovo i očekivao, niti se nadao tome, da će i oni sada preči u ovu i to elektronsko izdanje. Kao što su to jedne novine isto tako bile ovo uradile. Da sam ja znao da će doči do ovoga, ja bih i to u ponedjeljak kupio ovaj zadnji broj, da vidim kakav je on to. I o čemu su ovi njihovi novinari, a i novinarke bili tada pisali. I da bih ja to imao ovo sada njega kod sebe to.

ODGOVORITE