Srpske stranke složno i u Brčko distriktu?

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić smatra da ne bi trebalo biti problema kada je riječ o dogovoru srpskih političkih stranaka u vezi sa zajedničkim kandidatom za načelnika opštine Srebrenica.

Republika Srpska 11.04.2016 | 16:29
Srpske stranke složno i u Brčko distriktu?

Čavić je poručio da srpske političke stranke treba da stanu iza jednog kandidata, te da je Savez za promjene, čiji je NDP član, o tome već ranije zauzeo stav.

"Poruka gospodina predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika je korespondentna sa tim i mislim da tu neće biti problema", rekao je Čavić Srni i dodao da bi srpske političke stranke trebalo da postignu širi dogovor, ne samo za Srebrenicu, već i za Brčko distrikt.

Komentarišući najavu predsjednika Srpske da će Narodna skupština narednih sedmica odlučivati o referendumu o Danu Republike, Čavić je rekao da će u vezi s tim NDP zauzeti stav koji će biti uokviren u zajednički stav Saveza za promjene.

On smatra da je besmisleno donositi odluke o referendumima "koji se ne održavaju", te poručio da prvo treba biti završena priča u vezi referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH, a potom i Dana Republike.

Čavić je podsjetio da je Narodna skupština, prije nego što je Ustavni sud BiH donio mišljenje o Danu Republike, usvojila dokument kojim jasno poručuje da je 9. januar Dan Republike, da je nepromjenjiv i da Srpska od toga neće odustati.

"Dan Republike ćemo slaviti, sviđalo se to nekome ili ne i ne interesuju me prijetnje iz Ustavnog suda", poručio je Čavić.

Komentarišući zahtjev predsjednika Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudina Tokića da bude objavljivljeno ime člana Centralnog popisnog biroa koji traži da se sa popisa stanovništva iz 2013. godine za 121.280 stanovnika brišu podaci o pripadnosti narodu, jeziku i vjeri, lider NDP-a kaže da je Tokić tipičan politički ekstremista Bošnjaka na čije izjave se ne bi trebalo osvrtati.

"Sve je to potpuno besmisleno i jasno je da pitanje rezidentnih i nerezidentnih stanovnika i `napumpavanje` brojeva bilo koje etničke zajednice nije prihvatljivo za popisne rezultate i nije relevantno", rekao je Čavić.

On je dodao da nije relevantan statistički zbir u kojem se nalaze ljudi koji žive u drugim zemljama u kojima ostvaruju sva prava i koji su u BiH došli zbog popisa.

Izvor: Srna

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Miki

11.04.2016 15:01

Cavicu potpuno si u pravu u svim navodima.

ODGOVORITE
Name

kiki

11.04.2016 16:51

Zašto da ne,u Brčkom svi zajedno za jednog srpskog kandidata? Gosp. Cavicu realno ta retorika ide u proslost,pa nisu ni drugi budale. Odmam ce biti i jedan bosnjacki kandidat,kasnije ce te kukati kako su se oni udruzili. Stranacka demokratija podrazumjeva nesto drugo,da se iskristalise najkvalitetniji kandidat a vi nas vracate u indijanska plemena.Zato i je stranacko zaposljavanjei kriminalitet takav kakav je,zato sto ste nesposobni.

Name

Ujo

11.04.2016 15:43

Cavicu, ako se u svemu slazes sa Dodikom onda je jedan od vas nepotreban na politickoj sceni RS-a.

ODGOVORITE
Name

miki

11.04.2016 16:42

Bas tako.Gospodine Cavicu,procitajte Ustav Švajcarske pa se možete svemu pametnom nauciti.Ovako lupate kao i Dodik. Inostranstvo je Kanada ali i Srbija.

Name

Pripitomljena

11.04.2016 15:45

Nemojte mi samo reći da je Srna pripitomljena zbog toga što je posvetila čak ovoliko prostora Čaviću. Biće da je neki fol ili podmetanje...pa Čavić je "persona non grata" u Srni. Ali pošto čovjek govori trezveno, razumno i neostrašćeno, čak je i Srna nešto vidjela u tome. Princip je: opalićemo po Mektiću a daćemo malo prostora Čaviću...da se vidi da smo "objektivni" i da smo prava agencija - javni servis svih građana Srpske. Teško.

ODGOVORITE
Name

pitanje

11.04.2016 15:57

A zasto se ne dogovore sve stranke u Brckom da izaberu COVJEKA za gradonacelnika? Ako sam Srbin, Bosnjak ili Hrvat, jel to dokaz da sam pametan i najbolji kandidat?

ODGOVORITE
Name

lijan

11.04.2016 15:57

Sve stranke unistiti!!!

ODGOVORITE
Name

manipulator

11.04.2016 16:09

Kako manipulise Dodik, genijalno. I onda kad neko pobijedi ce ponosno reci: Ja sam to uradio, a narode ce za njim: beeeeeeeeeeee

ODGOVORITE
Name

Semberski berberin

11.04.2016 20:20

Sve je to isto, reče Risto, ali, šta fali, doda Sredoje, važno je da se rimuje. Jer, Brčko je grad sa najvećim budžetom, ima od čega da se odlomi, a poštena čo'eka u politici brčanskoj niti je bilo niti će biti. Sve gola gladež i grabež.

ODGOVORITE