Српске странке сложно и у Брчко дистрикту?

Предсједник НДП-а Драган Чавић сматра да не би требало бити проблема када је ријеч о договору српских политичких странака у вези са заједничким кандидатом за начелника општине Сребреница.

Република Српска 11.04.2016 | 16:29
Српске странке сложно и у Брчко дистрикту?

Чавић је поручио да српске политичке странке треба да стану иза једног кандидата, те да је Савез за промјене, чији је НДП члан, о томе већ раније заузео став.

"Порука господина предсједника Републике Српске Милорада Додика је кореспондентна са тим и мислим да ту неће бити проблема", рекао је Чавић Срни и додао да би српске политичке странке требало да постигну шири договор, не само за Сребреницу, већ и за Брчко дистрикт.

Коментаришући најаву предсједника Српске да ће Народна скупштина наредних седмица одлучивати о референдуму о Дану Републике, Чавић је рекао да ће у вези с тим НДП заузети став који ће бити уоквирен у заједнички став Савеза за промјене.

Он сматра да је бесмислено доносити одлуке о референдумима "који се не одржавају", те поручио да прво треба бити завршена прича у вези референдума о Суду и Тужилаштву БиХ, а потом и Дана Републике.

Чавић је подсјетио да је Народна скупштина, прије него што је Уставни суд БиХ донио мишљење о Дану Републике, усвојила документ којим јасно поручује да је 9. јануар Дан Републике, да је непромјењив и да Српска од тога неће одустати.

"Дан Републике ћемо славити, свиђало се то некоме или не и не интересују ме пријетње из Уставног суда", поручио је Чавић.

Коментаришући захтјев предсједника Бошњачког покрета за равноправност народа Сејфудина Токића да буде објављивљено име члана Централног пописног бироа који тражи да се са пописа становништва из 2013. године за 121.280 становника бришу подаци о припадности народу, језику и вјери, лидер НДП-а каже да је Токић типичан политички екстремиста Бошњака на чије изјаве се не би требало освртати.

"Све је то потпуно бесмислено и јасно је да питање резидентних и нерезидентних становника и `напумпавање` бројева било које етничке заједнице није прихватљиво за пописне резултате и није релевантно", рекао је Чавић.

Он је додао да није релевантан статистички збир у којем се налазе људи који живе у другим земљама у којима остварују сва права и који су у БиХ дошли због пописа.

Извор: Срна

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Мики

11.04.2016 15:01

Цавицу потпуно си у праву у свим наводима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

11.04.2016 16:51

Зашто да не,у Брчком сви заједно за једног српског кандидата? Госп. Цавицу реално та реторика иде у прослост,па нису ни други будале. Одмам це бити и један босњацки кандидат,касније це те кукати како су се они удрузили. Странацка демократија подразумјева несто друго,да се искристалисе најквалитетнији кандидат а ви нас врацате у индијанска племена.Зато и је странацко запосљавањеи криминалитет такав какав је,зато сто сте неспособни.

Name

Ујо

11.04.2016 15:43

Цавицу, ако се у свему слазес са Додиком онда је један од вас непотребан на политицкој сцени РС-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

11.04.2016 16:42

Бас тако.Господине Цавицу,процитајте Устав Швајцарске па се можете свему паметном науцити.Овако лупате као и Додик. Иностранство је Канада али и Србија.

Name

Припитомљена

11.04.2016 15:45

Немојте ми само рећи да је Срна припитомљена због тога што је посветила чак оволико простора Чавићу. Биће да је неки фол или подметање...па Чавић је "персона нон грата" у Срни. Али пошто човјек говори трезвено, разумно и неострашћено, чак је и Срна нешто видјела у томе. Принцип је: опалићемо по Мектићу а даћемо мало простора Чавићу...да се види да смо "објективни" и да смо права агенција - јавни сервис свих грађана Српске. Тешко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

питање

11.04.2016 15:57

А засто се не договоре све странке у Брцком да изаберу ЦОВЈЕКА за градонацелника? Ако сам Србин, Босњак или Хрват, јел то доказ да сам паметан и најбољи кандидат?

ОДГОВОРИТЕ
Name

лијан

11.04.2016 15:57

Све странке унистити!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

манипулатор

11.04.2016 16:09

Како манипулисе Додик, генијално. И онда кад неко побиједи це поносно реци: Ја сам то урадио, а народе це за њим: бееееееееееее

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберски берберин

11.04.2016 20:20

Све је то исто, рече Ристо, али, шта фали, дода Средоје, важно је да се римује. Јер, Брчко је град са највећим буџетом, има од чега да се одломи, а поштена чо'ека у политици брчанској нити је било нити ће бити. Све гола гладеж и грабеж.

ОДГОВОРИТЕ