Ispunjeni politički uslovi za referendum

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da će u narednim sedmicama Narodna skupština Srpske odlučivati o referendumu u Srpskoj na kojem bi se građani izjašnjavali da li podržavaju 9. januar kao Dan Republike.

Republika Srpska 09.04.2016 | 21:57
Ispunjeni politički uslovi za referendum

Predsjednik Srpske je istakao da očekuje jedinstvo vlasti i opozicije o tom pitanju, kao što je i potvrđeno u zajedničkoj izjavi.

Dodik je rekao da su neusvajanjem zakona o Ustavnom sudu BiH ispunjeni svi politički uslovi ranijeg dogovora da se obezbijedi referendum, te da nema nijednog ustavnog suda koji bi mogao reagovati na referendumsko i narodno izjašnjavanje o tome, a i da ne očekuje reagovanje međunarodne zajednice.

"Dogovorili smo se da se, ukoliko ne bude usvojen zakon o Ustavnom sudu BiH, ide na referendum sa pitanjem `Da li podržavate da 9. januar bude Dan Republike Srpske?`. Nema nijednog razloga da bilo ko sada povlači saglasnost jer se ključna stvar koju smo tražili, a to je zakon o Ustavnom sudu BiH, nije desila", naveo je Dodik.

Komentarišući izjavu sudije Ustavnog suda BiH Mirsada Ćemana da će, ukoliko Republika Srpska ne bude poštivala odluku ovog suda o Danu Republike, ovo pitanje razmatrati Tužilaštvo BiH, Dodik je ocijenio da Ustavni sud BiH promoviše političko i pravno nasilje, kao i praksu koja ne postoji nigdje u svijetu, te da je volonteristički organ koji je donosio odluke prema volji međunarodne zajednice, a sada pokušava da preuzme ulogu jedne negativne prakse - visokog predstavnika.

"Očigledno je da je to sprega. Kroz tu izjavu se vidi da je namjera da se tako ta tema održava na dnevnom redu. Ustavni sud BiH odavno je izgubio kredibilitet pravne institucije. On je više politički sud, nego što je pravni. Tvrdnja tog sudije govori da je, imajući u vidu činjenicu da ni Sud ni Tužilaštvo BiH nemaju ustavnu osnovu, a da se Ustavni sud BiH poziva na njihov rad, govori da se ovdje sve nazor pokušava napraviti, da je BiH zemlja čudesa i da nema ni p od pravne države, ni u od ustavnog prava. To nije ništa iznenađujuće", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, to što Ustavni sud BiH, koji odlučuje glasovima stranaca, nameće političku i ustavnu volju drugima, bez ustavnog osnova, govori da narod Republike Srpske mora izaći na referendum i odbaciti takvu praksu.

Dodik je naveo da i ova odluka Ustavnog suda BiH koja zadire u suštinska, fundamentalna pitanja same Republike Srpske, govori da stranci pokušavaju kreirati odnose na ovom području.

On je rekao da je odgovor Republike Srpske ranije bio veoma jasan i podrazumijevao je jedinstvon svih glavnih političkih faktora, i vlasti i opozicije, koji su se dogovorili o nekoliko važnih tema, a jedna od njih je i zakon o Ustavnom sudu BiH koji bojkotuju Bošnjaci, u nastojanju da obezbijede svoju dominaciju onako kako su činili i do sada sa tri strane sudije.

Dodik je ukazao da činjenica da u Ustavnom sudu BiH ima trojica stranih sudija koja u pravilu čine većinu i određuju većinu govori o tome da BiH nije ni suverena ni međunarodni faktor ni subjektivitet i da njome upravljaju stranci.

"Sve ovo govori da BiH nije zemlja sporazuma i dogovora, izraženih političkih volja i suvereniteta naroda, već je međunarodni eksperiment koji pokušava da se nametne, prije svega Srbima i Hrvatima. Sve ovo govori da u BiH nema ni povjerenja, niti uvažavanja, i nastavak rada stranih sudija u Ustavnom sudu BiH najbolje govori o namjerama Bošnjaka na prostoru BiH, njihovoj želji za pravnom i političkom dominacijom i želji da podrede ostala dva naroda", ukazao je Dodik.

On je rekao da BiH ne može da ostvari unutrašnji konsenzus, i dalje je zemlja nesporazuma i nedogovora, njome upravljaju stranci. "Ako stranci ovdje utvrđuju najvažnija pitanja ustavnog uređenja onda se zna da ova zemlja nema nikakve šanse u budućnosti niti je imala u prošlosti", rekao je Dodik.

Dodik je istakao da okupljanje oko 9. januara i koliko to znači Srbima najbolje ilustruje ovogodišnja proslava kada je narod plebiscitarno stao iza tog datuma, te naglasio da je to potrebno i formalno verifikovati na referendumu, obezbijediti i političku i narodnu snagu toj odluci.

"O odluci o referendumu o Danu Republike glasaće Narodna skupština Republike Srpske. Na bazi referenduma treba u parlamentu Srpske donijeti zakon o 9. januaru i utvrditi taj datum kao nesporan", kaže Dodik.

On očekuje da će predstavnici Republike Srpske u zajedničkim institucijama shvatiti koliko je to važno i da će tražiti da zakon o Ustavnom sudu BiH prioritetno bude stavljen na dnevni red, na koji ne može biti stavljeno nijedno drugo pitanje dok se ovo ne završi.

Dodik je rekao da, s obzirom na to da je Mladen Bosić predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i od njega očekuje da podrži stavljanje navedenog zakona na dnevni red.

On je naveo da će se odmah pojaviti i teme u vezi sa ranije raspisanim referendumom o Sudu i Tužilaštvu BiH, koji nije odbačen, ali je ključni razlog zbog kojeg je on na stend-baju to što nije postignut politički konsenzus u Republici Srpskoj.

"Želja je da se o ovom pitanju okupe i vlast i opozicija, a ne da se referendum svede na politička prepucavanja. Očigledno je da nisu stvorene okolnosti potrebne za održavanje tog referenduma. Uslovi za održavanje referenduma biće stvoreni kada bude uspostavljen konsenzus o pitanju Suda i Tužilaštva BiH, kao što je o pitanju Dana Republike", naglasio je Dodik.

(Srna)

Komentari / 73

Ostavite komentar
Name

altec

09.04.2016 13:26

Kakav referendum, isplati mi boracki dodatak.

ODGOVORITE
Name

nn

09.04.2016 13:32

Tako je

Name

Puket

09.04.2016 13:49

Đe si se borio?

Name

dss

09.04.2016 15:33

Da se ti u vezi referenduma nisi dogovarao sa svojim prijateljem Covicem,kako i na koji nacin da zabavis narodne mase. Da im skrenes razmisljanje na referendum, a ti Dodik moras jedno da shvatis da je narod gladan, a ekonomija RSa je u kolapsu .Baja hoceli biti para,i okani se referenduma.

Name

napaceni bosnjo

09.04.2016 19:32

Ko kaze da Dodik ne prenosi nadleznosti na nivo BIH , sve propale banke u RS-u sad su briga drzave a ne entiteta.

Name

borac RS

09.04.2016 13:31

PREKINI VISE SA TIM REFERENDOMIMA .

ODGOVORITE
Name

VULE

09.04.2016 13:57

Dodik Minhauzen

Name

odgovor borcu

09.04.2016 18:14

Moras biti politički debil pa ne razumeti sta predsednik RS govori.Postoje stvari koje moraju da se urade,jer inace ces i ti i svi izgubiti i to sto si dosad imao a mozda budes morao jos i da vratis uzeto.Citaj,čitaj sta je rekao druze a da ti odmah kazem ne volim ga ni ja "Baju" ali neke stvari moraju da se obave da bi imali slobodnu i našu Republiku Srpsku.Ne radi se ovde o njemu nego o svima nama,i ovo su aminovali i Bosic i Ivanic i sve vodje Srpskih partija.Nemoj molim te koristiti svaku vest za pljuvanje po Dodiku jer ne pljujes njega pljujes Predsednika RS.Svi Vi koji ste protiv njega udruzite se pa ga skidajte al te molim nemoj preko portala kuckajuci tastere.Drugo:Ni slucajno nije sve crno kako nam se prikazuje i nemoj misliti da ce preko noći sve krenuti bolje.Nece druze vidjeno je u mnogim zemljama.

Name

VULEKS

09.04.2016 21:16

Može referendum ako će ga platiti iz svog džepa. Ionako ga samo zbog sebe raspisuje. Moja prognoza, ako se referendum raspiše (za šta su šanse minimalne) izlaznost oko 30 %, totalni fiasko, živi bili pa vidjeli

Name

Realno

10.04.2016 09:08

Izvini, ne bih da vredjam nikoga. Moje misljenje je, moras biti shizofrenik kao on da bi ga iole razumeo, a takvoj konfuznoj, lopovskoj, bolesnoj personi nije mesto na funkciji predsednika drzave...

Name

divlja jabuka

09.04.2016 13:32

Ja mu neću izaći na taj referendum.

ODGOVORITE
Name

kiki

09.04.2016 16:18

Ja hocu.

Name

Stokan

11.04.2016 06:15

Izađi kiki pa češ dobiti ono što preko dvoje visi.

Name

borac

09.04.2016 13:34

Dosta vise i tebe i tvog referenduma! Nemas para za borce a imas za referendum!

ODGOVORITE
Name

Daidza

09.04.2016 13:45

Samo pricas,nemas ti m..a za referendum.

ODGOVORITE
Name

day after

09.04.2016 13:50

A poslije referenduma svi bogati, svi cemo imati Mercedese, Iphone, Rolexe, jahte, kuce na moru........

ODGOVORITE
Name

Toplana

10.04.2016 08:16

I ja se druže to pitam

Name

Nece bit bas tako

10.04.2016 15:18

Prvo na referendum o tom koji roleks i koji mercedes ljudi hoce i sta im jos treba e kad taj prodje i provede se onda ce sve to da pada s neba. A i o tom treba organizovat referendum dal da pada s neba il da se da vladi da ona dijeli svakom po potrebama i prema zaslugama. Bajke su nula sta sve ova vlast nije u stanju da naobecava

Name

VULE

09.04.2016 13:56

Je li neko još ovog čovjeka shvata oziljno?

ODGOVORITE
Name

abc

09.04.2016 14:25

Ni pod razno !

Name

BORAC

09.04.2016 14:01

STA TI IMAS SA REP,SRPSKA,NISI RATOVAO,DEZERTERU,KAKO TE NIJE SRAMOTA,VRATI PARE,DAJ BORACKI,ODLAZI,SVERCERU

ODGOVORITE
Name

Ha ha ha

09.04.2016 14:04

Ovaj lik se sprda sa svima nama...tako nam i treba.Sve sto valja odselilo se ili pokusava da ode zbog ovakvih kao sto je on i mnostva njegovih losih kopija u svakom gradu.

ODGOVORITE
Name

dosta

09.04.2016 14:16

Dosta je vise i tebe i referenduma i kradje reketitanja izivljavanja nad neistomisljenicima i bahatosti prema narodu....koga ti pozivas na referendum i koji 9 januar,jebem li ti referendum ocemo li od njeg i RS ziviti il ces nam mozda ti dati...pitaj one ljude sto po parkovima spavaju iz kontejnera i kuka jedu milostinju a stvorili su tu republiku bez tebe....vodi svoju brigu jer si nas davno s....! Ko ce ti izaci na REFERENDUM jel agencija srna i rtrs i slicno.

ODGOVORITE
Name

Re

09.04.2016 15:49

A kultureeee

Name

oko

09.04.2016 14:19

Ocemo prvo onaj o sudu i tuzilastvu pa onda ovaj.....

ODGOVORITE
Name

Michjko

09.04.2016 16:23

Oko@ hahhahahahaha

Name

Konacno

09.04.2016 14:30

Baja ja sam vec prepao za te silne referendume, nisi mjesec dana nista o tome pricao? Daj jos dva-tri referenduma najavi, da se mozemo radovati bar necemu!

ODGOVORITE
Name

Prekini

09.04.2016 14:31

Dosadan si,Narodnu skupstinu ne postujes,samo si dovoljan sebi i poltronima oko tebe,a sad bi i poslanike da upregnes za vlastite hirove-SRAMOTA@@@

ODGOVORITE
Name

abc

09.04.2016 14:32

Cim gsp.Mektic spomene hapsenja ili se spomene bilo koja vijest o bankama njemu odma naum padaju referendumi.Ovaj lik je stvarno bezobrazan nije on ni prolupo vec je stvarno vise nego bezobrazan.Da ga nazovem pogrdnim imenom znam da mi nece objaviti komentar ali on je opsta opasnost ne samo za RS i BiH vec i za cijeli Balkan.Koja spodoba i bezobraznik ovo nema nigdje u svijetu.

ODGOVORITE
Name

yugosloven

09.04.2016 14:55

REFERENDUM - RASPAD - RAT

ODGOVORITE
Name

Радојица

09.04.2016 20:45

Југословени се никад нису борили за Независну Муслиманију (под именом Босна и Херцеговина) за коју се овај шатро Југословен залаже. Циљ из "Исламске декларације", тј доминација муслимана, је исти али је тактика ко фол граЏанска (само провидна).

Name

tralala

09.04.2016 15:04

Ajde ne dosadjuj vise sa tim referendumima dojadio si i bogu i narodu.

ODGOVORITE
Name

OZREN

09.04.2016 15:05

Ko o čemu, baba o kolačima, dakle, otkud glavnom Baji takva besjeda, gdje se niti malo ne obazire na izuzetno težak položaj i poniženi život građana, gdje ih je on lično svojom decenijskom despotskom vladavinom doveo u dožničko ropsto. Kako je to moguće da samo on sa svojom porodicom i kumovima raskalašno živi, a ostali svi žive u bijedi i siromaštvu. Htio to "vladar svemira" priznati ili ne, ali doći će do iznenadnog bunta i revolta građana, koji nemaju šta izgubiti, tako da mu neće vrijediti nekoliko ešalona policije, koje je stavio pod svoju čizmu, kako bi se branio od sopstvenih poniženih i opljačkanih građana. Živi bili pa vidjeli.

ODGOVORITE
Name

borac

09.04.2016 15:11

Mani se gluposti i refereduma daj nam zasluzeno i kvit.

ODGOVORITE
Name

borac

09.04.2016 15:14

Kasne isplate pa odma referendum ne vjerujem da to interesuje obicnog covjeka.

ODGOVORITE
Name

LP

09.04.2016 15:28

LP strana A Referendum strana B Izdajnici RS !

ODGOVORITE
Name

Ilija

09.04.2016 15:36

Cik raspisi ako smijes!

ODGOVORITE
Name

borac

09.04.2016 16:11

Tuzilastvo da ih natjera da vrate nase pare Dodik,Skrbic,Spiric,Kaldera Micko,Budo Stankovic,Radisic, Radmanivic ,Selman, Kasipovicnama ne trebaju krediti i referendumi mi za sve cemo imati isplate ostati da izmirimo budzet za sljedecu godinu mirne duse. Zasto dobi ostete Lukac 30.000 km bez sudske presude i tuzbe od budzeta, bicemo bogati a onih milijona od Igora cemo podjeliti sirotinji za javne kuhinje u naredne tri godine. Bicemo zadovoljni sve izmiriti za ovu godinu a obezbjediti sledecu i nema poskupljenja struje.

ODGOVORITE
Name

policajac

09.04.2016 16:22

Ne bi bio los jedan referendumcic, dok narod glasa ministar Lukac obezbjedjuje..

ODGOVORITE
Name

Srbin

09.04.2016 16:23

Referendum o amnestiji SNSDa pljacke i kriminala

ODGOVORITE
Name

rs

09.04.2016 17:11

Otvori preduzeca,zaposli narod i povecaj penzije.Sta mlatis tu i krijes se iza nekog supljeg nacionalizma.

ODGOVORITE
Name

Pd

09.04.2016 17:26

Precedniče pusti pola Marka niz vodu i procesuiraj ga i riješi se interesne grupacije zvane DNS.

ODGOVORITE
Name

pele

09.04.2016 17:30

Pa ovaj čovjek je totalno lud.Mi smo gladni,žedni, goli i bosi.

ODGOVORITE
Name

anti-bot

11.04.2016 15:08

Ali imamo za internet. Puu botine smrdljive

Name

Pitanje

09.04.2016 18:04

Da li ce poslije referendumskog DA, taj praznik opet slaviti političari dok ce radnici (uglavnom kod SNSD-ovih poslodavaca, raditi. Ako cemo imati takav praznik, mladi ljudi ce glasati protiv.

ODGOVORITE
Name

don Kihot

09.04.2016 18:20

Koji referendum? Pravim borcima za RS 9 januar nikad nije bio sporan...ovo je njegova magla koju prodaje da dobije na vremenu do zatvaranja... Borci nikad neće pristat da se 9 januar ne slavi kao dan Republike Srpske.

ODGOVORITE
Name

rere

09.04.2016 18:32

Prosti i neskolovani su i gradili drzavu dok ste vi re kulturni svercovali i zauzeli fotelje pa nas sad ispravljate.nemamo svi zaledjinu da bi sad bilo ajde laganica....eto pa vi glasajte za neradni dan u kom ce opet neskolovani jad rintati kod privatnika i kulturnih ko sto si ti.krkanski pozdrav od nekog ko, nije niti ce od takvih ko ti,ista imati osim kulturnoumjetnickog izrazavanja i capanja!

ODGOVORITE
Name

Iiii

09.04.2016 18:34

Narod hoće para,da nekako preživi.

ODGOVORITE
Name

kiza

09.04.2016 18:35

Republika Dtpska je moja drzava. E tu je razlika izmedju tebe i mene Baja. Nemoj je vise uzimati u usta, dezerteru.

ODGOVORITE
Name

Banjalučanin

09.04.2016 18:40

Miloraode, čega si se god dotakao, propalo je, propašće ti i ti tvoji referendumi.

ODGOVORITE
Name

krajisnik

09.04.2016 19:58

To Milorade,majko,raspisi ga vec jednom.pa kom ofojci,kom okrajci. A ovce ce za tobom,bez brige budi.

ODGOVORITE
Name

KRATKO I JASNO

09.04.2016 22:05

KAD SVE SABEREM I ODUZMEM BEZ IMALO PRISTRASNOSTI TVRDIM SLJEDEĆE: MILE RONHIL - ZLOTVOR SRPSKOG NARODA ! U POTPISU MAJKA TROJE DJECE.

ODGOVORITE
Name

Majcinska revolucija

10.04.2016 09:43

Izgleda da ce nam tako i biti. Dok mi mlakonje nista ne poduzimamo i cekamo da to drugi uradi, mozda se zene budu organizovale pa kazu i urade sta treba. Samo jedna im je onda podobro spustila kontru. Referendum? Kome je u ovoj neimastinji do slavnjenja i sa cime?

Name

Pod hitno

09.04.2016 22:08

Ja bih prvo da se odluči o Dodiku da više ne bude predsjednik , a onda može referendum.

ODGOVORITE
Name

zuki

09.04.2016 22:20

Raspisuj prvo ocepljenje RS pa da napravimo veliku Srbiju.

ODGOVORITE
Name

galeb

10.04.2016 04:26

Da svakako referendum ali o ,kada ce biti pohapseni kriminalci,plackasi, nacionalisti i kada ce biti vracena oplackana imovina narodu i drzavi a posle o praznicima i sudstvu kroz institucije sistema bez referenduma to je sporedna stvar sobzirom na prvu koja je hitna.

ODGOVORITE
Name

posavina

10.04.2016 07:49

Baja konta kako ce sebe spasiti od kriminala i korupcije,pa uvek puna usta referenduma a nikad ne kaze reci kako da oni ljudi prezive sto strajkuju gladju u parku.Odrzi vise te referendume nakupice ih se 100 ako zelis nemire imaces ih a gde ces onda kukavce,vise nacionalizam nepomaze.

ODGOVORITE
Name

Gasterbajterka

10.04.2016 08:00

Proklet bio Milorade.Definitivno si najveće zlo ovog naroda. Na sve si spreman i ne zaustavljaš se. Tvoj najveći problem i onih oko tebe je što nemate mjere, e to će te srušiti kad tad. A vidim, sve si bliže tome, jer šta god kažeš i uradiš više te niko ne doživljava, pa ni ona baba na pijaci. Ono što je po meni najvažnije jest da će doći dan kad će se detaljno preispitivati tvoja odgovornost za koju treba da snosiš posljedice. Treba te poslati na dugogodišnju robiju za primjer svim budućim političarima da znaju šta mogu očekivati ako bi se odlučili da krenu tvojim stazama. To se zove namirenje pravde. Često sam ovdje u posjeti familiji, rodnom kraju, u našoj Republici Srpskoj, pratim sva ova dešavanja na političkoj sceni, kako te samo nije sramota da se uopšte bilo gdje pojaviš. Kad sve saberem i oduzmem vidim te kao političkog izroda koji sve podređuje sebi. Tebe se ovaj narod treba pod hitno riješiti jer predstavljaš nepodnošljiv teg koji lomi kičmu ovom narodu. Samo u mom mjestu preko 90 mladih ljudi je otišlo u protekle četiri godine u druge zemlje. To je tvoj direktni rezultat brige za narod i Republiku Srpsku. O tvojoj poganoj moći suvišno je bilo šta više reći, imaš uticaj na sve, npr upravljanje Gradom Banja Luka (gradonačelnici iz tvoje partije su samo figure i formalno pokriće), određujeć sudstvu, tužilaštvu koje predmete će uzeti u rad, a koje ne, o policiji i da ne pišem. A tek tvoja drugarica Željka Cvijanović, vrh vrhova tvog slijepog sljedbeništva. Voljela bi je susresti i svojom šakom samo malo stisnuti, da vidi snagu čestite žene koja pošteno zarađuje za svoj hljeb. Da joj stiskom slomim bar zglob na malom prstu, jer ona ne zna kako je to kad boli. TOLIKO OD SREDNJOVJEČNE GASTERBAJTERKE.

ODGOVORITE
Name

Pedja

10.04.2016 08:25

Daj ne prdi-Nosi se!

ODGOVORITE
Name

Plava voda

10.04.2016 08:56

Sto bi u FBiH rekli referendum efendija.Stalno gusla referendumsku pricu a narod gladan.

ODGOVORITE
Name

Rk

10.04.2016 09:21

Ja samo znam da ce fukara ostati fukara i prije i poslije referenduma.

ODGOVORITE
Name

joca

10.04.2016 09:53

Svaka cast gazda.veceg gazde nema nadaleko.

ODGOVORITE
Name

Bogdan

10.04.2016 10:29

Mile moja budalo.

ODGOVORITE
Name

mf

10.04.2016 11:57

Dodik je svoje vec davno isprico.Neka podnese OSTAVKU IMA KO CE SE BORITI ZA RS NARODU JE DOSTA DODIKA I NJEGOVE ZAB..racine

Name

Rajd - brz i efikasan

10.04.2016 11:41

Zna se kako treba sa štetočinama.

ODGOVORITE
Name

borac

10.04.2016 15:35

Posle referenduma ce nam da cvjetaju ruze ama ne slavim ni svoj rodjendan i vazno je da je prestao rat a koji dan je glavni to ionako slave polititicari i tajkuni to se obicnog covjeka i ne tice.

ODGOVORITE
Name

Direkt

10.04.2016 16:36

Milorade, referendum košta, a i pitanje je da li bi ga oni koji nam kroje kapu prihvatili.

ODGOVORITE
Name

Pera

10.04.2016 18:06

Ja mislim da je vreme da on promeni ime u Mile Referendum ali stvarno bez zezanja, i u licnoj karti da mu pise Mile Referendum

ODGOVORITE
Name

Krsto

10.04.2016 19:09

Oće čojek drzavu po svom tabijatu hahahahha,,Slusaj ,ako ti budes predsjednik do referenduma ja ću glasat protiv...Jbte drzava đe je svercer i dezerter predsjednik.....

ODGOVORITE
Name

Glasač

10.04.2016 19:17

Čitajući ove komentare vidim dokle se doguralo sa tim referendumima, da je to davno istrosena priča kao aerodrom Trebinje.

ODGOVORITE
Name

laki

10.04.2016 19:33

Halo L------- L----- ,zar ti stvarno misliš da je ovaj narod toliko malouman. Pokradeš sve što se pokrasti može, kad se istrage o kriminalnim radnjama primaknula ka tvojoj malenkosti potegneš pitanje referenduma, nije bitno referendumsko pitanje, bitno je skretanje pažnje. Dosta je,gotov si.

ODGOVORITE
Name

Bosna sviju naroda

10.04.2016 21:00

Duduk mozes sanja i uvuci neduzni narod u jos vecu propast ....ne kaki a jos jedno PAS LAJE VJETAR NOSI

ODGOVORITE
Name

Zakljucak

11.04.2016 10:20

I te kako ce ti stranci soliti pamet sve dok si na njihovom kazanu. Sto je najgore, oni ce nama ostati pa zapapriciti i zabiberiti do kraja, cak i nakon sto ti dolijes ljisico.

ODGOVORITE