Štrajk upozorenja: Rok upravi je 8. april

Radnici “Željeznica Republike Srpske” u Doboju, Banjaluci i Prijedoru održali su danas jednočasovni štrajk upozorenja zbog neisplaćenih plata, toplog obroka i prevoza. Rok koji su dali upravi za ispunjenje zahtjeva je 8. april.

Republika Srpska 06.04.2016 | 22:59
Štrajk upozorenja: Rok upravi je 8. april

Radnici “Željeznica Republike Srpske” danas su glasno, ali u skladu sa Zakonom o štrajku rekli da žele svoje plate i da budu uključeni u izradu novog pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta, a zatražili su i smjenu aktuelnog rukovodstva preduzeća.

Problemi u “Željeznicama” traju godinama, a od štrajka mašinovođa prije četiri godine do danas ništa se posebno nije promijenilo.

Nezakonitosti u radu ovog preduzeća koje se godinama dokumentuju i kroz negativan revizorski izvještaj i kroz niz krivičnih prijava koje su podnesene protiv aktuelne uprave preduzeća izgleda da nisu dovoljan razlog da se uprava smijeni, a putem portparola radnici su obaviješteni da para nema kao i da sindikati ne mogu smijeniti direktora.

Istovremeno iz uprave su apelovali na Vladu Republike Srpske da im uplati sredstva koja im pripadaju jer kasne već četiri granta što je ukupno oko 10 i po miliona maraka, a sindikati poručuju da će djelovati u skaldu sa svojim odlukama.

Šanse za ispunjenje zahtjeva do ponedjeljka su male pa će najvjerovatnije i doći do generalnog štrajka kako su to radnici “Željeznica” najavili, a na situaciju i budućnost “Željeznica Republike Srpske” niko od sagovornika nije gledao optimistično.

(BN TV)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Željeznica

06.04.2016 14:24

Nemamo mi m..a da bi štrajkovali, jer to vlast jedva i čeka.

ODGOVORITE
Name

Tzr

06.04.2016 14:32

Ko te pustio iz kaveza

Name

Piksi

06.04.2016 16:10

Realno su Željeznice teret za državu, i to težak. Meni je jedino pitanje šta sa radnicima i njihovim porodicama.

Name

православац

07.04.2016 11:55

Пикси о стварима о којим немаш појма боље да зачепиш. Једина земља на свијету која нема ни метра шине је Афганистан ,па ти предлажем да се преселиш тамо .Жељезница ће бити у проблемима све док Чубрини камиони возе угаљ из Станара и руше путеве а наши вагони стоје празни и док буде дестинација за кадрове са купљеним дипломама по Брчком ,Градишци ,Травнику , Бијељини Добоју и осталим универзитетским центрима ове пропале државе

Name

Stop lopovluku

06.04.2016 16:33

Savanović na robiju.

ODGOVORITE
Name

zrs

06.04.2016 20:37

Lagano svi dolazimo na red, lagano nestajemo, vecina plata na Zeljeznici je oko 400 km i to ne daju

ODGOVORITE