Штрајк упозорења: Рок управи је 8. април

Радници “Жељезница Републике Српске” у Добоју, Бањалуци и Приједору одржали су данас једночасовни штрајк упозорења због неисплаћених плата, топлог оброка и превоза. Рок који су дали управи за испуњење захтјева је 8. април.

Република Српска 06.04.2016 | 22:59
Штрајк упозорења: Рок управи је 8. април

Радници “Жељезница Републике Српске” данас су гласно, али у складу са Законом о штрајку рекли да желе своје плате и да буду укључени у израду новог правилника о систематизацији радних мјеста, а затражили су и смјену актуелног руководства предузећа.

Проблеми у “Жељезницама” трају годинама, а од штрајка машиновођа прије четири године до данас ништа се посебно није промијенило.

Незаконитости у раду овог предузећа које се годинама документују и кроз негативан ревизорски извјештај и кроз низ кривичних пријава које су поднесене против актуелне управе предузећа изгледа да нису довољан разлог да се управа смијени, а путем портпарола радници су обавијештени да пара нема као и да синдикати не могу смијенити директора.

Истовремено из управе су апеловали на Владу Републике Српске да им уплати средства која им припадају јер касне већ четири гранта што је укупно око 10 и по милиона марака, а синдикати поручују да ће дјеловати у скалду са својим одлукама.

Шансе за испуњење захтјева до понедјељка су мале па ће највјероватније и доћи до генералног штрајка како су то радници “Жељезница” најавили, а на ситуацију и будућност “Жељезница Републике Српске” нико од саговорника није гледао оптимистично.

(БН ТВ)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Жељезница

06.04.2016 14:24

Немамо ми м..а да би штрајковали, јер то власт једва и чека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тзр

06.04.2016 14:32

Ко те пустио из кавеза

Name

Пикси

06.04.2016 16:10

Реално су Жељезнице терет за државу, и то тежак. Мени је једино питање шта са радницима и њиховим породицама.

Name

православац

07.04.2016 11:55

Пикси о стварима о којим немаш појма боље да зачепиш. Једина земља на свијету која нема ни метра шине је Афганистан ,па ти предлажем да се преселиш тамо .Жељезница ће бити у проблемима све док Чубрини камиони возе угаљ из Станара и руше путеве а наши вагони стоје празни и док буде дестинација за кадрове са купљеним дипломама по Брчком ,Градишци ,Травнику , Бијељини Добоју и осталим универзитетским центрима ове пропале државе

Name

Стоп лоповлуку

06.04.2016 16:33

Савановић на робију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зрс

06.04.2016 20:37

Лагано сви долазимо на ред, лагано нестајемо, вецина плата на Зељезници је око 400 км и то не дају

ОДГОВОРИТЕ