Dijete išetalo iz vrtića, vaspitačica rekla majci: Imaš drugo!

Kada je dovela dete u vrtić u Smederevskoj Palanci, Ivana Mihailović nije ni u najcrnjim mislima mogla da predvidi šta će se dogoditi.

Srbija 06.04.2016 | 11:36
Dijete išetalo iz vrtića, vaspitačica rekla majci: Imaš drugo!

"Ostavila sam ćerkicu oko osam sati. Samo nekoliko minuta kasnije, dete je bilo nasred glavne ulice, stotinak metara od vrtića. Jedna majka ju je zaustavila i pitala čija je, a naišao je srećom i komšija koji nas poznaje, uzeo dete i odveo nazad do vrtića. Ne smem ni da pomislim šta bi se dogodilo da je ostala na ulici kojom jure automobili", priča majka Ivana Mihajlović.

"Sve je još u postupku i rano je da dam neku ocenu da li se baš tako dogodilo ili nije, niti mogu nekog od zaposlenih bez argumenata da optužim", kaže Snežana Vuruna, direktorka Predškolske ustanove „Čika Jova Zmaj“, u čijem je sastavu i ovaj vrtić.

Direktorka ne odbacuje mogućnost da se nešto slično desi u gužvi jutarnjeg prijema, da dete krene za roditeljem, ali isto tako tvrdi i da majka s kojom je istog dana razgovarala preteruje u svojim tvrdnjama. Dete, objašnjava, nijednog momenta nije bilo izloženo saobraćaju, drugi roditelj ga je posle nekoliko koraka vratio u vrtić.

"Pokušala sam u razgovoru da je smirim, zamolila da se ne uzbuđuje, nego da ode kući kod malog deteta koje ima, jer se porodila pre petnaestak dana, a sad čujem da je i to izvrnula. Priča kako sam joj navodno rekla da ima drugo dete i da ne bi bilo strašno... Ma, ne mogu ni da ponovim, htela sam da se onesvestim kada sam čula. Pa, da li mislite da bih ja tako nešto mogla da izgovorim? Uostalom, imam svedoke, nismo bile same u kancelariji" tvrdi direktorka.

„Hvala bogu, imaš drugo dete...“

"Jeste, rekla mi je baš tako, da je poginulo, hvala bogu imaš drugo, sad si se porodila. Kada sam zapretila da ću da dam sve u novine, kazala je da je dobro da sam joj to rekla, da zna da se pripremi", tvrdi Ivana Mihajlović.

Izvor: Blic/Kurir

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

ŠUCO

06.04.2016 11:53

Znam ja dobro Ivanu. Zna ta da isfolira situaciju samo da bi bila u centru pažnje. Bolje bi joj bilo da dijete okupa i presvuče. Komšija.

ODGOVORITE
Name

Pola-pola

06.04.2016 13:56

Ni ti ni mi ne znamo kako je bilo. 50% na majcinoj, 50% na strani vrtica, dok se ne utvrde okolnosti, ako se ikako utvrde. Zato nemojmo biti pristrasni, ni s ovim i onim motivima.

Name

Banja luka

06.04.2016 12:19

Dobrodošli među divljake Srbe,šiptare,bošnjake,hrvate,slovence,crnogorce,makedonce i ostale. Direktorka mora pod hitno da podnese ostavku i zajedno sa vasoitačima odnosno vaspitačicama u zatvor momentalno.

ODGOVORITE
Name

bedem

06.04.2016 13:45

Ma gde ,direktorica nikad nisu krivi'bog sa vama.

Name

Re Banjaluka

06.04.2016 12:37

Zatvori ti predsjednika i vladu u zatvor.

ODGOVORITE