Mektić: Da li Šešelj ima državljanstvo BiH?

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je da postoji mogućnost da Vojislavu Šešelju bude zabranjen ulazak u BiH.

Region 05.04.2016 | 22:59
Mektić: Da li Šešelj ima državljanstvo BiH?

Ipak, on navodi da to zavisi od procjene Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA), ali i od toga da li lider srpskih radikala ima državljanstvo BiH.

"Postoji mogućnost da mu se zabrani ulazak, ali možda neće ni biti potrebe za tim, jer navodno od 1998. godine postoji odluka visokog predstavnika Karlosa Vestendorpa koja zabranjuje Šešelju ulazak u BiH, ali tu informaciju još uvijek provjeravamo", rekao je Mektić za sarajevski portal Kliks.ba.

S druge strane, provjeravaju se i informacije o tome da li Vojislav Šešelj ima državljanstvo BiH, a ukoliko se to potvrdi, nijedna služba, ili ministarstvo Šešelju ne mogu zabraniti ulazak u BiH.

"Još uvijek čekamo zvaničnu potvrdu, ali najvjerovatnije da Šešelj ima državljanstvo BiH", rekao je Mektić.

Neposredno nakon izricanja oslobađajuće presude Šešelj je najavio da će posjetiti Hrvatsku i BiH, gdje namjerava da podrži ogranak Srpske radikalne stranke u Republici Srpskoj, uoči lokalnih izbora u toj državi.

Lider srpskih radikala najavio je i dolazak u Sarajevo.

Hrvatska je odlučila da Šešelju zabrani ulazak za narednih 20 godina.

(Tanjug)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

hamis

05.04.2016 21:11

I njemu Sipu utovari na vrat samo hapsi Mekticu

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

06.04.2016 07:08

Ne hapse se oni onoga koji su pametniji od svih vas zajedno. Haški kazamat mu nije mogao ništa za 12 godina a pominješ neku retarnu sipu koja ne smije da promoli nos u Maoču. Upravo tim retardiranim zločnicima spavačima treba stati u kraj. Vi se bojite pametnih ljudih. Zbog toga najmlađi doktor nauka u bivšoj Jugoslaviji za vas predstavlja ogroman problem.

Name

marija

05.04.2016 21:26

Covjek rođen u Sarajevu osnovnu,srednju i fakultet završio u Sarajevu, radiona fakultetu u Sarajevu? PA I AKO GA NEMA STICE GA PO RODJENJU.

ODGOVORITE
Name

Raya

05.04.2016 23:31

Ne treba nikome braniti bilo gdje da ide, neka ide gdje ko hoce i kad hoce

ODGOVORITE
Name

slavisa

06.04.2016 05:08

U Federaciju da ali u Republiku Srpsku nema šanse da mu zabranite.

ODGOVORITE