Nišikori je rival Novaku u finalu Majamija!

Kei Nišikori pobedio je Nika Kirjosa sa 6:3, 7:5 i plasirao se u finale drugog Mastersa sezone u Majamiju.

Tenis 02.04.2016 | 13:00
Nišikori je rival Novaku u finalu Majamija!

Japanski teniser odigrao je veoma dobar meč protiv talentovanog Australijanca, kontrolisao je igru i rezultat praktično od početka do kraja i rutinski je prošao u finale.

Kirjos nije uspeo da ponovi izdanja iz prethodnih rundi, nije imao rešenje za sjajno kretanje i precizne udarce rivala, ali će se od ponedeljka prvi put u karijeri naći među najboljih 20 igrača sveta.

Što se tiče Nišikorija, on je stigao do svog drugog finala Mastersa, posle Madrida 2014. godine kada je igrao briljantno protiv Nadala, ali je posle vođstva od 1-0 u setovima i brejka u drugom setu ipak predao zbog povrede.

Nišikori je u prvom setu protiv Kirjosa napravio dva brejka, a ponovo je rivalu oduzeo servis u drugom gemu drugog seta. Kirjos je uspeo da se vrati i izjednači, ali je Nišikori u 12. gemu napravio novi brejk i stigao do okršaja sa najboljim na svetu

Biće to njihov deveti međusobni okršaj, a Đoković vodi sa 6-2. Poslednji put sastali su se u četvrtfinalu ovogodišnjeg Australijan opena kada je Novak slavio u tri seta.

Komentari / 0

Ostavite komentar