Danas bez odluke o novom selektoru "Zmajeva"!

Novi selektor nije izabran na današnjoj sjednici Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine već je knjiga spala na dva imena - Dragan Bajić ili Damir Mulaomerović.

Košarka 01.04.2016 | 20:20
Danas bez odluke o novom selektoru "Zmajeva"!

Iako se u medijima najavljivalo "promovisanje" trenera Igokee Dragana Bajića za nasljednika Duška Ivanovića na klupi "zmajeva", na subotnjoj sjednici nije donesena konačna odluka.

U trci za pozicijom selektora ostali su Bajić i strateg zagrebačke Cibone Damir Mulaomerović, ali je definitivno otpao bivši kormilar Igokee Željko Lukajić, koji je trenutno bez angažmana.

U narednih nekoliko dana KS BiH će donijeti odluku o novom selektoru. Međutim, izabran je novi predsjednik Saveza.

Funkciju će, kako se i očekivalo obavljati Aleksandar Fulurija iz Višegrada.

Za potpredsjednike imenovani su Sejo Bukva i Dalibor Miloš. Član Upravnog odbora KS BiH postao je i Vinko Batinić.

Funkcije je razriješen Harun Mahmutović, dosadašnji generalni sekretar, koji je ranije podnio usmenu ostavku. On će ostati raditi u tehničkom mandatu još 30 dana, do kada će UO predložiti na usvajanje Skupštini KS BiH ime novog generalnog sekretara.

Upravni odbor KS BiH nakon današnje Skupštine održava prvu sjednicu u novom sazivu, na kojoj odlučuje o izboru selektora reprezentacija, te shodno lošoj finansijskoj situaciji i o broju selekcija koje će se u ovoj godini takmičiti na međunarodnoj sceni.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

milo tilo

02.04.2016 03:50

E kako ovi rogati bosnjaci postadose zmajevi

ODGOVORITE