Otkrivanje identiteta: Uhapšen Omerović

Po nalogu Tužilaštva BiH juče je na području Sarajeva uhapšen Mirzet Omerović (1974.), osumnjičen da je počinio krivično djelo otkrivanje identiteta zaštićenog svjedoka.

Bosna i Hercegovina 28.03.2016 | 14:00
Otkrivanje identiteta: Uhapšen Omerović

Hapšenje, po nalogu tužioca iz Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal,  privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, izvršili su policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA.

Protiv osumnjičenog Tužilaštvo Bosne i Hercegovine provodi istragu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo otkrivanje identiteta zaštićenog svjedoka, u predmetu Naser Orić i dr.

Osumnjičeni  će u  zakonskom roku biti predat Tužilaštvu BiH, gdje će ga postupajući tužilac ispitati u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će odlučiti o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjere zabrane u skladu sa zakonom, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

snouden

28.03.2016 12:10

Gdje radi taj lik kada je imao podatke o svjedoku, da tuzilastvo BiH zastiti nekog svjedoka ne vjerujem u tu pricu jer sam imao istu situaciju jedva glavu sacuvao i zivot.

ODGOVORITE
Name

Miki

28.03.2016 13:07

Pa to se zna ko je..nije njih tu bilo milion. Na mjestima o mojim se priča bilo je 20- tak vojnika. Teško je sad Oriću i ostalim da pogode koji je zašičeni svjedok.Ehh.