Uhapšena zbog lažnog prijavljivanja

Pripadnici Sipe BiH uhapsili su višeg inspektora u Odsjeku za ratne zločine ove agencije Dženanu Omerhodžić (38), osumnjičenu za krivično djelo lažnog prijavljivanja.

Bosna i Hercegovina 25.03.2016 | 11:20
Uhapšena zbog lažnog prijavljivanja

U okviru istrage Tužilaštva BiH, prikupljeni su dokazi da je lažno prijavila tužioca Tužilaštva BiH i svog kolegu inspektora u Sipi za uzimanje mita.

Provedenom istragom prikupljeni su dokazi da je osumnjičena poslala lažnu anonimnu prijavu kojom je htjela nanijeti štetu svojim kolegama, kao i predmetu za ratne zločine na kojem rade, saopšteno je iz Sipe.

Ova akcija Tužilaštva BiH i Sipe pokazuje odlučnost institucija da se suprotstave bilo kakvim nezakonitostima i zloupotrebama u policijskim agencijama, navodi se u saopštenju.

Omerhodžić će tokom dana biti predata postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH, koji će ispitati osumnjičenu te nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Izvor: Pres RS

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Rs

25.03.2016 11:22

Bosnjaci ne miruju. Za njih rat jos traje, oni svim mogucim sredstvima pokusavaju da dobiju ono sto u ratu nisu mogli.. gdje su sad obi sto su pricali protiv tuzioca Janjica?! Gdje je prijava protiv Bajre Kulovca koji je priketio srbima da bi lazno svjedocili protiv svojih sunarodnika za ratne zlocine? Znaci visi inspektor sipe je pokusala da diskredituje tuzioca i inspektora koji rade na predmetu Nasera Orica.

ODGOVORITE
Name

Bravo

25.03.2016 11:44

Odličan posao! Treba uvijek dobro provjeriti sve optužbe na ljude, bilo gdje, jer ima zlih ljudi, sa nekim ciljem, i onda lazno optuzuju druge. Bravo za posao!

ODGOVORITE
Name

u sridu

25.03.2016 12:35

Dženana je to uradila iz ljubavi prema Mariju Kapetanovicu, inace desnoj ruci Gorana Zubca koji se narocito istakao u namještanju istraga za ratne zlocine protiv Srba, a lazno je prijavila tuzioca koji vodi istragu protiv njenog dragog Marija!

ODGOVORITE
Name

kameleon

25.03.2016 14:08

Od samog dolaska u SIPA-e ova djevojka je konstantno u moralnom posrnuću.Nije ni čudo, kada se zna da su ''kadrovi''primani isključivo po prjateljsko-poznaničkim, ljubavnim i stranačkim vezama.

ODGOVORITE