Lukavac: Skalpelom izbo komšiju i sebe

Suad Dugalić (41) iz Lukavca pronađen je mrtav na parkingu u centru tog grada, a vjeruje se da je stradao od uboda skalpelom! 

Bosna i Hercegovina 23.03.2016 | 22:20
Lukavac: Skalpelom izbo komšiju i sebe

Pored tijela je zatečen i teško povrijeđeni DŽ. N. (63) iz Lukavca koji je, takođe, imao povrede od skalpela, ali zvanično nije utvrđeno kako su izbodeni.

Prema priči stanara obližnjih zgrada, Dugalić je navodno sam sebe izbo skalpelom. Vidjevši to, Dugalićev komšija DŽ. N. pokušao je da spriječi samoubistvo poznanika, ali je tom prilikom i sam izboden. Izudin Šarić, portparol MUP-a Tuzlanskog kantona, rekao je za Press da se još ne može sa sigurnošću reći da li se tu radilo o samoubistvu i pokušaju ubistva, međusobnom obračunu ili nečemu sasvim trećem.

"Ne možemo da spekulišemo šta je posrijedi sve dok ne bude završena istraga. Policija je o tom događaju obaviještena u 10.55 časova od građana koji su kazali da se na parkingu između zgrada, takozvane "Seljanke 1" i "Seljanke 2" u Lukavcu, čuju povici u pomoć. Nakon toga, patrola policije izašla je na lice mjesta i na parkingu su zatekli beživotno tijelo muškarca, kao i još jedno lice s teškim povredama. Obojici su povrede nanesene oštrim predmetom, ali okolnosti ranjavanja nam još nisu poznate" istakao je Šarić.

Na lice mjesta stigla je i ekipa hitne pomoći koja je ranjenog muškarca prevezla u Univerzitetski klinički centar u Tuzli, gdje je operisan.

"Povrijeđeni DŽ. N. primljen je u Kliniku za bolesti uva, grla i nosa i hitno je operisan", rekla je portparolka UKC Tuzla, Ersija Aščerić Mujedinović.

Više detalja o ovom događaju nije mogao da saopšti ni Admir Arnautović, portparol Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, koji je rekao da se istražioci nalaze na terenu i uzimaju izjave od stanara zgrada, ispred kojih su nađena tijela dvojice muškaraca, kako bi bilo utvrđeno šta se dogodilo.

"S ranjenim čovjekom trenutno se ne može obaviti razgovor, jer se nalazi u bolnici. Očekujemo da ćemo više informacija imati tek nakon što se uzmu izjave od građana koji su pozvali policiju i prijavili taj događaj. Tužilac je naredio da bude izvršena obdukcija tijela stradalog, kao i da budu urađena vještačenja tragova s mjesta događaja", rekao je Arnautović.

Izvor: Press

Komentari / 0

Ostavite komentar