Video: Tuga u Zagrebu i podsjećanje na ''beogradski pakao''!

Delije su grmele “šampioni, šampioni”, a di-džej je pojačavao muziku… Cedevitina sezona je neuspeh. Ponosni su što su imali punu halu, ali i dalje je to daleko od onoga što se može videti u Beogradu.

Košarka 25.03.2016 | 11:40
Video: Tuga u Zagrebu i podsjećanje na ''beogradski pakao''!

Dok je trajalo slavlje Zvezdinih košarkaša na parketu Doma sportova u Zagrebu, sa tribina ja grmelo “šampioni, šampioni”. U izvođenju Delija koje su doputovale u hrvatsku prestonicu da bodre svoje miljenike. Di-džej u hali je pojačavao muziku kako bi nadglasao pesmu Delija i makar malo ublažio tugu domaćeg tima. Na taj način je Jutarnji list u jutrošnjem izdanju počeo opis dešavanja sa polufinalnog duela…

Cedevita je ostala bez Evrolige. Opet je morala da pruži ruku boljem. Zagrepčani su sportski čestitali Crvenoj zvezdi posle utakmice. Zvezda ih je prošle sezone nadigrala u finalu ABA lige, ove sezone je udarac bio još bolniji pošto je projekat Emila Tedeskog ostao bez glavne premije u vidu plasmana u Evroligu.

Predsednik Cedevite Mladen Veber teško je pronalazio reči...
“Žalostan sam, beskrajno sam tužan, ali Crvena zvezda je večeras bila bolja. Ne mogu reći ništa drugo osim da smo imali premalo raspoloženih igrača i zato je rezultat takav. Rekao bih da smo polufinale izgubili u Beogradu. Sve bi bilo drugačije da smo pobedili u prvoj utakmici, a trebalo je”, rekao je Veber.

Cedevita je i u Evroligi poražena od Zvezde. One pobede u regularnom delu sezone su se ispostavile kao manje bitne. Kada je bilo najpotrebnije, Zvezda je bila nerešiva enigma za Zagrepčane…
“Prerano je za ocenjivanje, ali iz perspektive ciljeva koje smo letos zacrtali, ova sezona je neuspešna. Ne treba od toga bežati. Zacrtali smo korak više, a u regionalnoj ligi smo napravili korak unazad.”

Iako se na kraju u Domu sportova orila pesma Delija, u Cedeviti su zadovoljni jer su imali kakvu-takvu podršku domaćih navijača što je retkost za mečeve Cedevite.
“Imali smo krcatu dvoranu i lepu atmosferu, ali ipak mi je malo žao zbog toga što nije ni blizu ambijenta kakav vlada u Beogradu”, iskreno je poručio predsednik Cedevite.

Komentari / 0

Ostavite komentar