Vaspitačice vezale i zatvorile dječaka?!

Vaspitne mere vaspitačica u dečjem vrtiću "Sunce" u beogradskom naselju Mirijevo stavljene su na proveru, kada je u sredu majka jednog mališana u kupatilu zatekla zatvorenog dečaka F. J. kome su bile vezane ruke! Vaspitačice su se, navodno, branile opravdanjem da je mališan nemiran, a u Predškolskoj ustanovi "Zvezdara" tvrde da je došlo do - nesporazuma.

Srbija 19.03.2016 | 19:59
Vaspitačice vezale i zatvorile dječaka?!

Iznemogao od plakanja, sedeo je na noši sa rukama vezanim duksericom tako da ne može da ustane. Ovo je prizor koji je majka deteta, koji pohađa stariju jaslenu grupu uzrasta do tri godine, zatekla u četvrtak nešto posle 14 časova, kada je došla po svoje dete.

"U petak je majka, koja je pronašla dete u kupatilu, išla na razgovor sa zaposlenima i direktorkom, gde su pokušali da je ubede kako će dotična biti disciplinski sankcionisana, ali da je potrebno strpljenje" tvrdi Petar, prijatelj žene koja je vezanog mališana pronašla u toaletu.

Iz PU "Zvezdara", u okviru koje se nalazi i obdanište "Sunce", kažu da su obavešteni o slučaju, ali da je posredi nesporazum.

"Došlo je do nesporazuma", uverava Snežana Petrović, direktorka PU "Zvezdara". "Radimo na tome i dok se ne utvrdi šta se tačno dogodilo, ne možemo iznositi nikakve zaključke."

Roditelji ostalih mališana nisu obavešteni o ovom događaju i bili su šokirani kada su od reportera "Novosti" saznali za incident. Ipak, svi do jednog hvale vrtić i vaspitačice koje u njemu rade, iako ih je manje nego što je zaista potrebno.

RODITELjI: NAJBOLjE OBDANIŠTE

"Ovo je jedan od najboljih vrtića" priča jedan od očeva. "Ovde brinu o svemu. Dete mi nikada nije bilo prljavo, uvek na vreme presvučeno, nikad ojeden nije bio. Sve nam javljaju, da li je i koliko spavao, da li je jeo. Sin ide u srednju jaslenu grupu, nikad nikakvih problema nije bilo."

ZAŠTO BI NEKO TO IZMISLIO?

"Ne mogu da verujem u to" navodi majka jednog od mališana. "Ne znam zašto bi neko to izmislio, ali opet... Kako su ruke tom detetu bile stegnute duksericom i koliko jako kad nije moglo da se oslobodi? Da sam ja taj prizor zatekla, policije bi bilo svuda i sve bih roditelje sačekala i obavestila!"

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

mf

20.03.2016 09:24

Ne znam ko brani vaspitacice i sta se iza toga skriva i ne razumijem direktorku u tome(zasto treba vremena)takav slucaj se ne prepusta vremenu nego se odmah na lice mjesta zove policija.

ODGOVORITE
Name

Da

20.03.2016 16:08

Bas sad gledam na fejsbuku jednu baku koju unuk ljubi u usta. To je pedofilija iako su to srodstvo. Pitam se sta radi mati djecaka.

ODGOVORITE
Name

MIHAILO MIKIC

20.03.2016 22:28

Ти си педофил у глави. Због таквих сексуално надземних особа ускоро нећемо смјеру спавати и играти се заједно са својом дјецом и УНУЧАДИМА!