"Ispoštovaću poziv, tenzije su smirene"

Ćamil Duraković, načelnik opštine Srebrenice, potvrdio je za federalne medije da će u ponedjeljak biti održan sastanak u SDA na kojem će se razgovarati o njegovoj kandidaturi na predstojećim lokalnim izborima.

 

Bosna i Hercegovina 18.03.2016 | 22:30
"Ispoštovaću poziv, tenzije su smirene"

Na Kolegijumu SDA koji je održan u srijedu zaključeno je da se sa Durakovićem obavi razgovor kako bi se riješile određene nesuglasice koje postoje između njega i funkcionera SDA u Srebrenici, podsjećaju federalni mediji.

"Ja ću se vrlo rado odazvati tom sastanku i poštivaću stav koji tu usaglasimo", rekao je Duraković.

On je napomenuo da je već "spuštena lopta" i smirene tenzije koje su bile prisutne posljednjih dana.

"Bar što se mene tiče tenzije su već smirene i ja ću ispoštovati poziv gospodina Izetbegovića kako bismo usaglasili stavove i došli do konačnog rješenja", dodao je Duraković uz napomenu da će vjerovatno i drugi akteri ispoštovati Izetbegovićev poziv.

O Durakoviću se već ranije razgovaralo na organima SDA, ali on smatra da su mnogi u SDA bili u prilici da čuju samo jednu stranu.

"Ja ću imati priliku da kažem svoju stranu, a stranka će na kraju odlučivati", objasnio je Duraković.

SDP je već najavio podršku Durakoviću, a Stranka za BiH i SBB se još uvijek nisu oglasili javno. Ipak, i sam Duraković je svjestan da je u cijeloj priči ključan stav SDA.

Izvor: BN TV/Klix.ba

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Strujometar

19.03.2016 07:16

Ko krade struju?

ODGOVORITE
Name

rodjo

19.03.2016 08:04

Ako Ameri postavljaju svoje ljude za nacelnike opstina u BH,mogao bi neko od Busovih da se kandiduje....Sorosovih,Rotsildovih itd!!!

ODGOVORITE