Brisel: Pucnjava i potjera za teroristima

Belgijska policija nastavlja akciju protiv islamista u Molenbeku, četvrti Brisela iz koje su potekli kolovođe napada na Pariz. 

Svijet 18.03.2016 | 17:40
Brisel: Pucnjava i potjera za teroristima

Bi-Bi-Si javlja da se iz Molenbeka čuje nova pocnjava. Britanski "Telegraf" javlja da je Saleh Abdeslam, jedan od vođa pariskih napada u ovoj akciji ranjen.

Lokani mediji prenose da je druga osoba koja je ranjena tokom akcije podlegla povredama.

Belgijski premijer Šarl Mišel napustio je samit EU s Turskom, preneo je reporter Bi-Bi-Sija.

Si-En-En javlja da su dve osobe uhapšene u akciji, ali još uvek nema informacije da li je jedan od njih Saleh Abdeslam, predvodnik napada na Pariz.

Ranije danas, dvojica osumnjičenih muškaraca privedena su posle pucnjave tokom pretresa stana u Briselu u okviru istrage o napadima u Parizu u novembru prošle godine, javila je privatna belgijska stanica VTM.

Stanica nije citirala izvor informacije, a sudski zvaničnici nisu dostupni za komentar.

Belgijski mediji su javili ranije da policija traga za dvojicom osumnjičenih koji su pobegli kada su policajci ubili neidentifikovanu naoružanu osobu poslije ranjavanja četiri pripadnika snaga reda.

Očekivalo se da će to biti rutinski pretres praznog stana u južnom predgrađu Brisela, ali je na policajce pucao muškarac naoružan "kalašnjikovim", koji je potom ubijen.

Izvor: SRNA

Komentari / 0

Ostavite komentar