Pred Evropom veća kriza od migrantske

Prestanak ruske isporuke gasa zemljama Evropske unije predstavljao bi katastrofu poput migrantske krize, upozorava londonski "Fajnenšel tajms".

Svijet 18.03.2016 | 22:53
Pred Evropom veća kriza od migrantske

Brisel ne želi, čak ni kao teoriju, da razmotri najgori mogući scenario, ali ako Evropa zaista ostane bez ruskog gasa, odnosno ako situacija sa antiruskim sankcijama ode predaleko, posledice mogu biti katastrofalne, piše britansko izdanje ovog lista.

Najvažniji uslov da se ovaj košmar ne pretvori u realnost jeste spremnost EU da prizna da Rusiji "pripada određeno geopolitičko i ekonomsko mesto u Evropi", ističe "Fajnenšel tajms".

Evropske vlade, uplašene i izgubljene zbog izbegličke krize, strepe da ih mogu pogoditi nove katastrofe, a jedna od njih može upravo biti prestanak isporuke ruskog plina u srednju i istočnu Evropu.

Najozbiljnije posledice prete Ukrajini, koja će stradati ne samo zbog odsustva gasa, već i zbog energetske zavisnosti od Donbasa, praktično otcepljenog dela zemlje.

U Ukrajini će nastati ekonomski kolaps, a većina građana će bežati na Zapad - u Poljsku, NJemačku, te po čitavoj EU, kao što to sada čine izbeglice iz Sirije, upozorava "Fajnenšel tajms".

Izvor: SRNA

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Ogledalce

18.03.2016 16:38

A Solana je tvrdio da EU nikad neće nestati kerozina, mogu da bombarduju Srbe dovijeka.

ODGOVORITE
Name

Igor EU

18.03.2016 16:45

Oni su toliko uplaseni ne mozete da vjerujete . Pa ljudi Rusija zivi od gasa naravno da ce ga prodati. Pustite vekike svjetske teme bavite se svojim unutrasnjim problemima. Imate vlast koja vas je opljackala opoziciju koja ne obecava. Buducnost vase djece je u rukama nesposobnih budala.

ODGOVORITE
Name

re igor eu

18.03.2016 21:46

O cemu ti, crni Igore?

Name

Igor

19.03.2016 10:31

Dodji pa vidi. Strah na sve strane, svi se smiju i zive normalno. Samo ti sjedi tu.

Name

Daidza

18.03.2016 17:04

Koje gluposti napisa covjek?

ODGOVORITE
Name

Prasume srpske

18.03.2016 22:04

Igor dobro zbori,Rusi ce prodavati navodnim neprijateljima gas itd.Kurdi iz Iraka prodaju Turskoj naftu a opet Turska bombarduje Kurde u Turskoj i Siriji.U Ratu u Bosni trgovina je bila izmedju zaracenih strana bez prekida.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

19.03.2016 18:48

Najvažniji uslov da se ovaj košmar ne pretvori u realnost jeste spremnost EU da prizna da Rusiji "pripada određeno geopolitičko i ekonomsko mesto u Evropi", ističe "Fajnenšel tajms". Još su ove budale iz EU prepotentne a već su do koljena u blatu. Koja je ovo glupost. Ne živi Rusija od izvoza gasa Evropi. Igore vidjećeš kako će ventil biti zavrnut kada dođe vrijeme. Neće biti nimalo veselo tvojoj EU. Baš je zanimljivo da su isto govorili prekidom ekonomske saranje sa Turskom. Uostalom pokušaj izračunati koliko gubi EU od "sankija" prema Rusiji a kako SAD-e uživa zbog toga. Velike sile kroje sudbine malim uvjek je tako bilo.

ODGOVORITE