Vitorija ✓, Valensija ✓, Malaga?!

Crveno-beli spremaju se za put u zemlju u kojoj je Radonjić kao trener imao prilično uspeha. Može li i Malaga da se upiše na mapu Zvezdinih pobeda u Španiji?

Košarka 18.03.2016 | 15:40
Vitorija ✓, Valensija ✓, Malaga?!

Posle Vitorije i Valensije, Dejan Radonjić i košarkaši Crvene zvezde dobili su priliku da upišu važnu evroligašku pobedu u još jednom španskom gradu – Malagi.

Igrom slučaja, trijumf nad Unikahom u petak uveče (20.45) u "Martin Karpenja" dvorani značio bi i sasvim, sasvim izvestan plasman u Top 8 fazu Evrolige, što bi bio treći uzastopni napredak crveno-belih kroz evroligaška iskušenja posle prve faze u sezoni 2013/14 i Top 16 faze u sezoni 2014/15.

Ali, crveno-beli i njihov trener Radonjić pred put na jug Španije, u Andaluziju, ne govore o utakmici kao o sudbonosnoj i tako treba... Jer i nije!

"Nalazimo se u seriji izuzetno teških mečeva, koja se nastavlja u Malagi. Osim dobrog i izuzetno kvalitetnog tima očekuje nas i naporan put do Španije. Domaćin je u prvoj fazi Evrolige igrao izvanredno, počeli su odlično Top 16 fazu, a nakon velikih problema sa povredama sada su u dobrom stanju, sa dobrom atmosferom, posle pobeda u Zagrebi i u Endesa ligi. Očekuje nas veliki izazov u Španiji i teška utakmica sa Unikahom", rekao je Radonjić za klupski sajt.

"Krenuli smo na gostovanje kompletni, Terens Kinsi je lakše povređen i očekujem da će biti spreman za utakmicu u Malagi. Svi ostali su zdravi", dodao je Radonjić.

Košarkaš Zvezde Vladimir Štimac, sa solidnim ACB iskustvom (igrao za Unikahu u sezoni 2013/14 i Estudijantes prošle jeseni) rekao je da ekipa mora dobro da se pripremi za predstojeće obaveze u Evroligi i Jadranskoj ligi.

"Imamo veoma težak raspored u narednom periodu. Prvo teško gostovanje u Španiji, odmah nakon povratka idemo u Zagreb, pa Krasnodar... Moramo dobro da se pripremimo i za naporan put i za tešku utakmicu, a nadamo se najboljem rezultatu. Unikahu dobro poznajem, atmosfera je odlična, trener Djoan Plaza je u klubu već tri godine. On je ozbiljan, iskusan trener koji vodi odlične igrače, a oni će se boriti za pobedu bez obzira kako stoje na tabeli. Malaga igra izvanredno kod kuće, mnogo bolje nego na strani", rekao je Štimac.

U prvom krugu takmičenja, Zvezda je pobedila Unikahu 87:73 u "Pioniru".

Zvezdine pobede u Španiji
13. novembar 2014, Laboral Kuća - Crvena zvezda 66:86
5. decembar 2014, Valensija - Crvena zvezda 68:77
*napomena: Crveno-beli gostovali su Realu dva puta i Barseloni jednom, ali nisu uspeli da ih nadigraju.

Parovi 11. kola:

U četvrtak:

Fenerbahče – Darušafaka (19.00)
Panatinaikos – Lokomotiva (20.15)

U petak:

Anadolu Efes – Cedevita (19.30)
Unikaha – Crvena zvezda (20.45)

Tabela: Fenerbahče 9-1, Lokomotiva 7-3, Crvena zvezda 6-4, Panatinaikos 6-4, Anadolu Efes 4-6, Darušafaka 3-7, Unikaha 3-7, Cedevita 2-8.

Komentari / 0

Ostavite komentar