''Samrtni ropac'' najstarijeg kluba Španije!

Subotnji duel sa B timom Granade mogao bi da bude poslednji u 126 godina dugoj istoriji Rekreativa!

Fudbal 18.03.2016 | 15:20
''Samrtni ropac'' najstarijeg kluba Španije!

Ni Real, ni Barselona, ni Atletiko... Fudbalska lopta u Španiji prvo se zakotrljala u Uelvi, ali sudeći prema poslednjim informacijama sa Pirineja najstariji španski klub broji poslednje dane. Rekreativo je na izdisaju.

Razlog prilično uobičajen kad su ovakve teme u pitanju - dugovi. Kad je El Decano u pitanju dugovi u visini od 22.000.000 evra. Previše za jednog trećeligaša. Navijači kao da su prihvatili neizbežnu sudbinu. Klub takođe, pa su ulaznice za subotnju utakmicu sa rezervnim timom Granade puštene u prodaju po ceni od jednog evra. Utisak je da su veće šanse da umesto karnevalske atmosfera na stadionu Nuevo Kolombino bude poput one sa sahrane.

"Dramatični kraj", samo je jedan primer iz saopštenja navijača koji govori o tome koliko u Uelvi ozbiljno shvataju mogućnost gašenja.

Navijači su pokušali da pomognu, da vrate klub u svoje ruke, da ga oduzmu vlasniku Pablu Komasu, nije vredelo. Samo da bi se dočekao kraj ove sezone Rekreativu je potrebno 2.000.000 evra. Komas odbija da sam finansira taj novac. Zaposleni u klubu osam meseci nisu primili platu. Situacija deluje bezizlazno.

Komentari / 0

Ostavite komentar