Tramp najavljuje nerede ako ga republikanci "ispale"

Favorit za republikanskog predsjedničkog kandidata u SAD Donald Tramp izrazio je danas uvjerenje da će imati dovoljno delegata da bi mogao da dobije stranačku nominaciju, upozorivši na moguće nerede ukoliko mu republikanska predsjednička nominacija bude uskraćena, prenosi Tanjug.

Svijet 16.03.2016 | 13:46
Tramp najavljuje nerede ako ga republikanci "ispale"

"Mislim da ne možete da kažete da se to (nominacija) ne dobija automatski. Mislim da ćete imati nerede...Jer ja predstavljam milione ljudi", rekao je Tramp CNN-u, a prenosi Rojters.

U SAD je tokom Superutorka 2, novog kruga unutarstranačkih izbora predsjedničkih kandidata u šest saveznih država, Tramp kod republikanaca pobijedio u tri države.

Iako je dosad uspio da prikupi najveći broj delegata pred republikansku konvenciju, koja se održava u julu i na kojoj će biti proglašen kandidat te stranke na izborima za predsjednika SAD, Tramp je osvojio samo 46 odsto od ukupnog broja delegata koji su do sada bili u igri.

Ako tako nastavi, možda neće uspjeti da osigura nominaciju, što znači da će na samoj konvenciji imati protivkandidata, pa će njen ishod biti do kraja neizvjestan, naveo je AP.

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

boki.

16.03.2016 16:28

Ako pobijedi i postane presjednik.SAD ubiće ga i to oni isti koji su ubili i Kenedija !!!!

ODGOVORITE
Name

Sale

16.03.2016 17:25

On je divljak oni će njega da iskoriste na novac i noga , i ovo je sramota bilo što su mu pustili da se kandituje

ODGOVORITE