Radončić svojevoljno napustio bolnicu

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić je danas napustio Univerzitetski klinički centar Sarajevo (UKCS), gdje se nalazio na pretragama zbog problema sa srcem. Iz Suda BiH su potvrdili da će ročište o izjašnjenju o krivici biti održano u srijedu u 9 sati.

Bosna i Hercegovina 14.03.2016 | 18:40
Radončić svojevoljno napustio bolnicu

Radončić je vraćen u pritvorsku jedinicu Suda BiH. On je na UKCS je prebačen u srijedu, 9. marta, nakon što su kod njega konstatirani zdravstveni problemi, tačnije srčane tegobe.

Kako je za Klix.ba potvrdio Radončićev advokat Dragan Barbarić, Radončić je bolnicu napustio na vlastitu odgovornost, a navodno zbog velikog pritiska na konzilijum ljekara koji su liječili Radončića.

"Dok je boravio u bolnici nekoliko puta pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) dolazili su da provjeravaju i kopiraju medicinsku dokumentaciju, ali ja ne znam po čijem nalogu", rekao je Barbarić.

Asim Crnalić, vođa tima odbrane Fahrudina Radončića, kaže da ne želi detaljnije govoriti o pristiscima na konzilijum ljekara.

"To je nešto što ću ostaviti za sudnicu i tamo će detaljno obrazložiti", kazao je Crnalić.

Radončić je optužen za krivična djela udruživanja radi činjenja krivičnih djela, ometanja rada pravosuđa i davanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Izvor: Pres RS

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Mali džo

14.03.2016 17:48

Drži se care - fukare su se osilile !

ODGOVORITE
Name

PD

14.03.2016 18:11

Drži se care sad će i duduk

ODGOVORITE
Name

zumbul

14.03.2016 18:52

Bogami stisnuli su ga baš pravo ni u bolnicu čovjek nemože da ga sipa ne prati .Fahro baš ćeš kako se meni čini zaglaviti nego ti spakuj torbicu i u gusinje .

ODGOVORITE
Name

He he

14.03.2016 23:14

Radončića za predsjednika BiH umjesto Bakira, Čovića i Ivanića.

ODGOVORITE
Name

Realno

15.03.2016 11:25

Ništa ta trojica nisu bolja od njega!